Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Türkiye’de İşsizlerin İş Arama Yoğunluğu
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de işsiz bireylerin iş arama davranışları ve iş arama yoğunluğunu etkileyen faktörlerin incelendiği çalışmada, ülke çapında yapılan anket ile elde edilen veriler kullanılmıştır. Analiz yöntemi olarak çapraz tablolar ile Pearson ki-kare testi ve Sıralı Probit yöntemi kullanılmıştır. Kadınların iş arama yoğunluğunun ailenin geçiminden sorumlu olma durumundan, çocuk sayısından, hanehalkının gelirinden ve ailede yaşayan kişi sayısından etkilendiği tespit edilmiştir. Bu etki erkek bireyler için geçerli değildir. Ayrıca işsizlik süresinin iş arama yoğunluğunu olumsuz etkilediği belirlenmiştir. İşsizlik ödeneğinin ise beklenen negatif etkisini göstermediği ve iş arama yoğunluğunu artırdığı görülmüştür. Bulgulara göre politika yapıcılara aktif işgücü piyasası politikalarına ağırlık verilmesi ve çeşitlendirilmesi, işsizlik ödeneğine erişimin kolaylaştırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda çaba gösterilmesi önerilerinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Unemployed people search for work in Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

In the study that studies the factors affecting the job-seeking behavior of unemployed individuals in Turkey and the intensity of job-seeking, the data obtained by the survey carried out across the country have been used. The analysis method was used by the Pearson ki-core test with cross tables and the sequential Probit method. The intensity of women’s job search has been found to be influenced by the state of being responsible for the survival of the family, the number of children, the income of the household and the number of people living in the family. This effect is not applicable to male individuals. It has also been determined that the unemployment period has a negative impact on the intensity of job search. Unemployment payments have not shown the expected negative effects and increased the intensity of job search. The findings suggest that policy makers should focus on and diversify their active labour market policies, facilitate access to unemployment payments and ensure gender equality.

Anahtar Kelimeler:

Job Search Intensity Of Unemployed In Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

This study seeks to examine job search behaviour and factors affecting job search intensity of unemployed through a survey conducted countrywide of Turkey. In order to analyse data, Crostabs and Pearson chi-square test and Ordered Probit methods were utilized. It has been revealed that job search intensity of women is affected by their responsibility of managing  household, number of children and member of family and a rise in household income. Besides, it has been shown that factors through which women’s job search behaviour is affected do not have an impact on men’s behaviour. Moreover, it has been explored that unemployment duration is negatively associated with job search intensity of the unemployed. As regards unemployment benefits, in contradiction with the expectation, it leads to an increase in the point at issue. This paper is believed to provide insights with decision-makers about focusing on and diversifying active labor market policies, facilitating access to unemployment benefits and striving for gender equality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.534
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi