Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
"Hz. Âişe'nin Sahabe'ye Yönelttiği Eleştiriler" Adlı Eser Üzerine
2022
Dergi:  
Siyer Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hadisler İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. Bu kaynaklık sebebiyle hadislerin sahihliği, Peygamberimize aidiyetinin gerçekliği ve bunun tespiti büyük önem arz etmektedir. En başta muhaddisler bu konuda çok büyük gayret göstermişler bu bağlamda çeşitli kriterler geliştirmişlerdir. Sözgelimi râvinin adalet ve zabt sıfatlarına sahipliği, hadis senedinde kopukluklar yaşanmaması, rivayetin şâz ve muallel olmaması gibi. Fakat bu kriterlerin temel olarak ortaya çıkmasında muhaddislerden önce ilk dönem sahabelerinin payı yadsınamayacak kadar önem teşkil etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Siyer Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Siyer Araştırmaları Dergisi