Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 56
 İndirme 39
Sürdürülebilir Bir Çevre İçin Karbon Ayak izi Tespiti: MAKÜ Bucak Sağlık Yüksekokulu Örneği
2019
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli gündem maddelerinin başında sera gazı salınımları gelmektedir. Sanayi devriminin başlaması ile doğal iklim değişimleri yaşanmış ve buna ilave olarak insan faaliyetlerinin de iklimi etkilediği yepyeni bir döneme girilmiştir. Dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tehdidine karşı düşük karbonlu ekonomiye geçmeye yönelik adımlar atılmakta ve çalışmalar yapılmaktadır. Küresel ısınmaya doğrudan etki eden CO2 gazının hesaplanabilmesi yapılan çalışmalarda karbon ayak izi kavramı ortaya çıkarılmıştır. Atmosferdeki CO2 miktarının artması ile birlikte araştırmacılar farklı alanlarda karbon ayak izi hesaplama çalışmalarına yönelmişlerdir.   Bu çalışmada Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Sağlık Yüksekokuluna ait karbon ayak izi hesabı yapılmıştır. Karbon ayak izi hesabı için Annex 2014 hesaplama kriterleri kullanmış ve yıllık karbon ayak izi miktarı tespit edilmiştir. Karbon ayak izi tespitinde toplam elektrik enerjisi tüketimi, ısınma değerleri, personelin ve öğrencilerin günlük ulaşım değerleri, kullanılan personele ait olan araçların yakıt türleri gibi veriler göz önünde bulundurulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Carbon Footprint Detection for a Sustainable Environment: MAKÜ Bucak Health High School Example
2019
Yazar:  
Özet:

The world’s most advanced and developing countries are the greenhouse gas emissions. With the beginning of the industrial revolution, natural climate changes have passed and, in addition, human activities have entered a new period where climate has been affected. The global warming and climate change threats are undergoing steps toward the transition to a low-carbon economy and studies are being carried out. Studies that can calculate the CO2 gas that directly affects global warming have revealed the concept of carbon footprint. As the amount of CO2 in the atmosphere increased, the researchers focused on carbon footprint calculation studies in different areas. In this study, the carbon footprint account of the Bucak Health High School of Burdur Mehmet Akif Ersoy University was made. For the carbon footprint account, the 2014 Annex has used the calculation criteria and the annual amount of carbon footprint has been determined. The carbon footprint detection has taken into account data such as total electricity consumption, heating values, daily transport values of staff and students, fuel types of vehicles belonging to the staff used.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.657
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering