Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
Silan Modifiye Mermer Toz Atıklarının Epoksi Polimer Özelliklerine Etkilerinin Araştırılması
2019
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Sanayi faaliyetleri, büyük miktarda katı atıkların (kâğıt ve tekstil endüstrileri, petrol atığı, kentsel atıklar, mermer atıkları, küller, vb.) üretilmesinden sorumludur. Günümüzde, endüstriyel üretimde atık olarak ortaya çıkan malzemelerin geri dönüşümü ile üretimde tekrar kullanımı önemli araştırmalara konu olmaktadır. Bu araştırmalarda atıklardan yeni ürünler elde edilmesi veya bunların katkı maddesi olarak kullanılması amaçlanmaktadır. Bu sayede, sınırlı olan doğal kaynakların kullanımının azaltılarak doğanın tahribatının önlenmesi, üretimdeki verimliliğin arttırılması ve atıkların depolanması sonucu oluşacak çevre problemlerinin en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Ülkemizde mermer ve bor gibi önemli minerallerin sanayi atıkları mevcuttur. Mermerin ocaktan çıkarılıp piyasaya işlenmiş ürün olarak sunulmasına kadar çeşitli aşamalarda farklı boyutlarda ve özelliklerde atıklar meydana gelmektedir. Mermer atıkları kalsiyum karbonat kaynaklarından birisi olup, plastik, kauçuk ve boya gibi endüstrilerde dolgu maddesi olarak kullanılabilmekte ve ürünlere çeşitli özellikler kazandırabilmektedir. Mermer atıklarının dolgu maddesi olarak kullanılabilmesi için; yüksek derecede hidrofobiklik ve beyazlık özelliklerine sahip olması ve mikronize boyuta kadar öğütülebilmesi gereklidir. Çok ince boyutlara öğütülse bile mikronize mermer atığı hidrofilik yapısı nedeniyle, genellikle plastik endüstrisi gibi alanlarda doğrudan kullanımı çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Bu nedenle, hidrofilik özellikteki mermer atıkları teknik bir gereklilik olan bir yüzey modifikasyonu işlemi ile hidrofobik hale getirilmelidir. Polimer, pigment ve su bazlı boya üretiminde dolgu maddesi olarak kullanılan, yüksek yüzey enerjisine ve polaritesine sahip hidrofilik özellikteki kaolen, kalsit, talk, mika, vollastonit gibi çoğu inorganik oksitler çeşitli kimyasallar ile yüzey özellikleri değiştirilerek söz konusu ortamlarda kullanılabilmektedir. Yağ asitleri ve türevleri, surfektantlar, reçine, çeşitli organo-metalik bileşikler, titanat ve silan gibi çeşitli organik yüzey modifiye edici maddeler ile oksit yüzeylerindeki hidroksil gruplarının miktarı azaltılarak hidrofilik türler hidrofobikler ile değiştirebilir. Bu çalışmada, doğaya atılan mermer atıklarını değerlendirmek amacı ile yüzeylerinin çeşitli silan maddeleri ile modifiye edilerek epoksi polimerlerde dolgu maddesi olarak kullanım imkânı araştırılmıştır. Bu kapsamda; yüzeyleri modifiye edilen mermer atıklarının polimer yapısına farklı oranlarda ilavesi ile üretilen numunelerin yüzey özelliklerinin tespiti ile nihai malzeme özellikleri üzerindeki etkileri incelenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Research of the effects of Silan Modified Marble Powder Waste on Epoxy Polymer Properties
2019
Yazar:  
Özet:

Industrial activities, large amounts of solid waste (paper and textile industries, oil waste, urban waste, marble waste, rubber, etc.) They are responsible for production. Today, the recycling of materials that appear as waste in industrial production and the reuse in production are the subject of important research. These researches are aimed at obtaining new products from waste or using them as additives. Thus, reducing the use of limited natural resources is aimed at preventing natural damage, increasing productivity and minimizing environmental problems resulting from waste storage. In our country there are industrial waste of important minerals such as marble and bor. In various stages, waste in different sizes and characteristics occurs until the marble is removed and marketed as a processed product. Marble waste is one of the sources of calcium carbonate and can be used as a filling material in industries such as plastic, rubber and paint and can give products a variety of features. In order for marble waste to be used as a filling material, it is necessary that it has high hydrophobic and whiteness properties and that it can be melted up to the micronized size. Even in very thin sizes, due to the hydrophilic structure of micronized marble waste, it is often unlikely to be used directly in areas such as the plastic industry. Therefore, marble waste in hydrophilic characteristics should be hydrophobic by a surface modification process, which is a technical requirement. The polymer, pigment and water-based paint production is used as a filling material, with high surface energy and polarity hydrophilic characteristics such as caolen, calcium, talk, mika, vollastonite, most inorganic oxides can be used in the environment by changing the surface characteristics with various chemicals. By reducing the amount of hydroxyl groups on the oxygen surfaces with various organic surface modifying substances such as oil acids and derivatives, surfectants, rhinos, various organo-metal compounds, titanium and silan, hydrophilic species can be altered by hydrophobics. In this study, the possibility of use as a filling material in epoxy polymers by modifying their surfaces with various cleansing substances in order to evaluate the marble waste thrown into nature was studied. In this scope; the effects on the final material characteristics of the surfaces modified marble waste in addition to the polymer structure in different proportions of the samples produced and the surface characteristics of the surfaces were studied.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Use Of Silane Modified Marble Powder Wastes As Epoxy Polymer Filler
2019
Yazar:  
Özet:

Our country has got important quantity of industrial minerals wastes, such as marble and boron. The marble wastes at different sizes and properties occur at various stages from the removal of the marble to the introduction to the market. Marble wastes are one of the sources of calcium carbonate and can be used as filler in industries such as plastics, rubber, and paint, and various properties can be imparted to the products In order to use marble wastes as fillers; they have to be milled to micronized size and have a hydrophobic property and a high degree of whiteness. Due to the hydrophilic nature of micronized marble waste, it is often not possible to use it directly in areas such as the plastics industry, even if they were ground to very fine sizes. Therefore, hydrophilic marble wastes should be made hydrophobic by a surface modification process, which is a technical requirement. Hydrophilic entities can be changed to hydrophobic ones by reducing the amount of hydroxyl groups on the oxide surfaces using various modifier agents such as surfactants, resins, fatty acids, and silanes. In this study, in order to evaluate the marble wastes thrown into the nature, its surface was modified with various silane materials and the possibility of using as filler in epoxy polymers was investigated. Surface modification of marble wastes was performed via silanes such as 3 aminopropyltriethoxysilane (3-APTES), 3-(trimethoxysilyl) propylmethacrylate (TMPSM) and N-(2-Aminoethyl)-3-(trimethoxysilyl) propylamine (N2AE-3APTMS) at different concentrations (1, 5, and 10 mL). The surface properties of the samples produced by adding different amounts of surface modified marble wastes to polymer structure and their effects on final material properties were investigated. When the amount of silane used in the modification was increased from 1 mL to 10 mL, the contact angle increased. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.642
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering