Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
POLİKİSTİK OVER SENDROMU VE PERİODONTAL SAĞLIK ARASINDAKİ İLİŞKİ
2015
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Polikistik over sendromu (PKOS) üreme çağındaki kadınların %6-8 ini etkileyen yaygın bir endokrin bozukluktur. Hiperandrojenizm ve kronik anovülas- yonla karakterize olan bu hastalığın etiyolojisi tam olarak bilinmemektedir. Polikistik over sendromu olan kadınlar insülin direnci, santral obezite, dislipidemi ve artmış kardiyovasküler risk faktörlerini içeren kardiyo- metabolik risk profiline sahiptir. Periodontal hastalık patojenik bakteriyel mikrofloraya karşı abartılı gingival enflamasyon cevabıyla karakte- rize yaygın kronik enfeksiyondur. Birçok çalışmada periodontal hastalık ile metabolik sendrom, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkları içeren sistemik problemler arasındaki ilişki değerlendirilmiştir. Periodontitis ve metabolik sendrom, sistemik enflamasyon ve insülin direnci ile ilişkilidir dolayısıyla bu iki hastalık benzer patofizyolojik yol izliyor olabilir. Bu derlemenin amacı polikistik over sendromu ve periodontal sağlık arasındaki ilişki hakkında bilgi vermektir.  Anahtar kelimeler: Polikistik over sendromu, gingivitis, periodontitis THE RELATIONSHIP BETWEEN POLICYSTIC OVARY SYNDROME AND PERIODONTAL HELTH ABSTRACT  Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a common endocrin disorder affecting 6%–8% of women of reproductive age. Policystic ovary syndrome is a complex disease characterized by hyperandrogenism and chronic anovulation and its etiology remains unknown. Women with policystic ovary syndrome have an adverse cardiometabolic risk profile, including insulin resistance, central obesity, dyslipidemia, and increased prevalence of cardiovascular risk factors. Accordingly, policystic ovary syndrome might be viewed as a gender-specific form of the metabolic syndrome. Periodontal disease is a common chronic infection characterized by an exaggerated gingival inflammatory response against pathogenic bacterial microflora, resulting in alveolar bone and eventually tooth loss. Several lines of evidence established the association between periodontal disease and systemic disorders, including metabolic syndrome, diabetes, and cardiovascular disease. Because both periodontitis and metabolic syndrome are associated with systemic inflammation and insulin resistance, these two disorders may be linked through a common pathophysiologic pathway. The aim of the present rewiev was to give information about the relationship between policystic ovary syndrome and periodontal health. Key words: Policystic ovary syndrome, gingivitis, periodontitis

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences