Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
Der Eine und das Andere : Beobachtungen an islamischen häresiographischen Texten, by Josef van Ess
2013
Dergi:  
Ilahiyat Studies
Yazar:  
Özet:

First paragraph: Josef van Ess’s latest work is a monumental study of the Islamic heresiographic tradition in Arabic and in Persian literatures. In the style of his colossal history of early Islamic theology, the six-volume Theologie und Gesellschaft (Berlin & New York: Walter de Gruyter, 1991-1997), van Ess surveys in this book writings about religious divi-sions within Islam. We have come to call these works heresiographies, although that word, which has its origins in Christian literature, does not fully apply. There are not in Islam heresies like there are in Christianity. Where there is no center of orthodoxy there can be no heresies, van Ess argues, and in Islam orthodoxy has always been in the eye of the beholder, meaning the author of whatever heresiography one is looking at (II, 1298-1308).

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
0
2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ilahiyat Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 184
Atıf : 20
Ilahiyat Studies