User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 1
İç ve Dış Mekânda Kullanılan Satinwood ceylon (Chloroxylon swietenia DC) Ahşabında Ağartma Uygulamasının Yapılması Üzerine Bir Çalışma
2023
Journal:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Author:  
Abstract:

Satinwood Ceylon ahşabının yurt dışında birçok alanda (oymacılıkta, mobilya, süslü eşyalar yapımıdna, tornacılıkta vb.) kullanıldığı bilinmektedir. Bu çalışmada, yurt dışında iç ve dış mekânda kullanılan satinwood ceylon (Chloroxylon swietenia DC) odununda ağartma uygulamasının (tek ve çift komponentli ahşap ağartıcılar) yapılması üzerine meydana gelen bazı yüzey özelliklerindeki [liflere dik ve paralel yönlerde beyazlık indeksi değerleri, parlaklık liflere dik ve paralel yönlerde (20°, 60° ve 85°) ve renk parametreleri (∆b*, L*, ∆C*, C*, ho, ∆L*, ∆a*, a*, ∆H*, b* ve ∆E*)] değişiklikler araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre çok değişkenli varyans analizleri bütün testler üzerinde anlamlı sonuçlar sergilemiştir. Her iki ağartma maddeleri ile WI* değerleri liflere paralel (║) yönde ve ho parametresi artış sergilerken, a* ve C* azalış durumunu vermiştir. Çalışmada kullanılan ahşap ağartıcılar ile ahşap malzemenin sahip olduğu yüzey özellikleri değişime uğramıştır.

Keywords:

A Study On The Application Of Bleaching Treatment On Satinwood Ceylon (chloroxylon Swietenia Dc) Wood Used Indoors and Outdoors
2023
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 407
Cite : 1.451
2023 Impact : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi