Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 8
Korunan Alanların Ziyaretçi Yönetiminde Normatif Yaklaşım
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Korunan alanlarda ziyaretçi sayılarının sürekli artması ile birlikte ziyaretçi faaliyetlerinin neden olduğu etkilerin tespit edilmesi ve yönetilmesi giderek zorlaşmaktadır. Bu durum alan yöneticilerinin karar verme süreçlerini de etkilemekte ve sürdürülebilir yönetimi karmaşık hale getirmektedir. Normatif yaklaşım rekreasyonel faaliyetlerin gerçekleştiği bu alanlarda kaynak değerlerini ve kullanıcı deneyim kalitesini arttırmak ve aynı zamanda alan yönetimine yardımcı olmak amacıyla sosyal bilimler disiplinlerinden doğal kaynak yönetime uyarlanmış bir yaklaşımdır. Normlar, insanların davranışlarını veya davranışlarının sonucu olarak ortaya çıkan sonuçları kabul edilebilir veya kabul edilemez olarak değerlendirmek için kullandıkları standartlardır. Normlar bu nedenle hangi davranışın veya koşulların olması gerektiğini tanımlayarak yöneticilere yönetim kararlarını düzenlemede yardımcı olur. Bu çalışmada, ziyaretçi yönetimi çalışmalarında yer alan normatif yaklaşım ve bu bağlamda, norm kavramı, normların nasıl ölçüldüğü ve ziyaretçi yönetiminde nasıl yer bulduğu incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Regular approach to the visitor management of protected areas
2019
Yazar:  
Özet:

With the continuous increase in the number of visitors in protected areas, it is increasingly difficult to identify and manage the effects of visitors’ activities. This situation also affects the decision-making processes of the field managers and makes sustainable management complex. The normative approach is an adapted approach to natural resources management from the disciplines of social sciences to the aim of improving resource values and the quality of user experience in these areas where recreational activities take place and also to help the field management. Norms are standards that people use to assess the consequences of their behavior or behavior as acceptable or unacceptable. Norms therefore help managers in regulating management decisions by defining what behavior or conditions should be. In this study, the normative approach involved in the study of visitor management and in this context, the concept of norm, how norms are measured and how they find a place in visitor management.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.479
2023 Impact/Etki : 0.16
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi