Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
Bazı Yerel Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Küllemeye (Blumeria graminis f. sp. tritici) Karşı Dayanıklılığın Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Buğdayın verim ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen en önemli hastalıklardan biriside Blumeria graminis f. sp. tritici’nin neden olduğu külleme hastalığıdır. Külleme, bahar döneminde nemin en yüksek olduğu bölgelerde sık görülen, ekonomik olarak ilaçlı mücadelesi olmayan bir hastalıktır. Makarnalık buğdayın önemli gen kaynaklarından olan bazı yerel makarnalık buğday çeşitlerinin küllemeye karşı dayanıklılıklarının belirlenmesi amacıyla yürütülen bu araştırmada Türkiye’nin farklı bölgelerden toplanmış olan 49 adet yerel makarnalık buğday çeşidi ve kontrol amacıyla Çeşit 1252, Gediz 75, Bezostaja, Tahirova-2000 ve Sofu çeşitleri kullanılmıştır. Farklı lokasyonlardan toplanan ve Türkiye’deki muhtemel ırkları temsil eden külleme sporları ile inoküle edilmiş yerel çeşitlerin hastalığa karşı gösterdikleri reaksiyon tipleri belirlenmiştir. Sonuç olarak küllemeye karşı bir yerel çeşidin (TR 31729) tek gen dayanıklılığına sahip olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Some local peanut grain varieties (Blumeria graminis f. sp. Identification of resistance
2019
Yazar:  
Özet:

One of the most important diseases that negatively affect the productivity and quality of grain is Blumeria graminis f. sp. This is the disease caused by tritici. Coldness is a disease that is common in the areas where the moisture is highest during the spring period, economically unmedicated. In this study, for the purpose of determining the resistance to saturation of some local macarly grain varieties, which are important genetic sources of macarly grain, 49 local macarly grain varieties, which have been collected from different regions of Turkey, and for the purpose of control, the varieties of Genesis 1252, Gediz 75, Bezostaja, Tahirova-2000 and Sofu were used. Types of reaction from the inoculated local varieties, which are gathered from different locations and represent the potential races in Turkey, are determined. As a result, a local species (TR 31729) was found to have a single gene resistance to saturation.

Anahtar Kelimeler:

Identification Of Powdery Mildew (blumeria Graminis F. Sp. Tritici) Resistance In Some Durum Wheat Landraces
2019
Yazar:  
Özet:

One of the most important diseases of wheat affecting yield and quality negatively is powdery mildew. It is seen very often in spring in regions with high humiditiy and using pesticides to control the disease is not economical. In this study, 49 durum wheat land races collected from different regions of Turkey were used. In addition, five registered wheat cultivars (Çeşit–1252, Gediz–75, Bezostaja–1, Tahirova–2000 and Sofu) were used as controls. Reaction types of the land races infected with a collection of powdery mildew spores obtained from different locations and representing possible races of the pathogen were determined. As a result, only one land race (TR 31729), was found to have race specific resistance.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.581
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi