Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Endovasküler Uterin Arter Embolizasyonu: Myom Tedavisinde Etkin Bir Yöntem
2019
Dergi:  
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, myom tedavisi amacıyla endovasküler uterin arter embolizasyonu uyguladığımız semptomatik hastalardaki teknik ve klinik başarı sonuçlarımızı sunmayı amaçladık.Gereç ve Yöntemler: Çalışmamız 2014-2019 tarihleri arasında iki farklı girişimsel radyoloji ünitesinde uterin arter embolizasyonu yapılan 18 hastanın sonuçlarının retrospektif analizi ile gerçekleştirilmiştir.Birinci hafta kontrolünde işlem sonrası semptomları sorgulanan hastalar üçüncü ayda kontrastlı pelvik MR, 6 ve 12. aylarda ise US ile takip edildi. Kontrastlı pelvik MR ile myom boyutları, T2 ağırlıklı görüntülerde sinyal intensitesinde azalma ve kontrastlanma özelliklerindeki değişim değerlendirildi.Bulgular: Çalışmaya dahil edilen hastaların ortalama yaşı 34 idi aralık: 28-47 yıl . Uterin arter embolizasyonu gerçekleştirilen tüm hastalar semptomatik olup en sık görülen semptom anormal uterin kanama %77.7 şeklindeydi. Teknik başarı %100 ve klinik başarı %88.8 olarak hesaplandı. İki hastada istenen oranda myom küçülmesi sağlanamaması ve minimal kontrast tutulumu görülmesi nedeniyle bu hastalar başarısız kabul edilmiştir. İşlem öncesi ortalama myom volümü 165 cc iken işlem sonrası 3. ayda 75 cc ölçülmüştür. Toplam myom hacminde ortalama %54.5 küçülme olduğu hesaplanmıştır. İşlem sonrası ortalama takip süresi 8 aydır aralık: 3-15 ay .Sonuç: Myomektomi ve histerektomi gibi cerrahi tedavilere alternatif olan uterin arter embolizasyonu komplikasyon oranları düşük, etkin, minimal invaziv ve tekrarlanabilir bir tedavi yöntemidir. Özellikle doğum beklentisi olan ve cerrahi istemeyen hasta grubunda uterin arter embolizasyon tedavisinin cerrahiye alternatif olarak seçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Endovascular Uterin Artery Embolization: An Effective Method İn Treatment Of Myoma
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: In this study, we aimed to present our technical and clinical success results of endovascular uterine artery embolization for the treatment of symptomatic patients with myoma.Material and Methods: We retrospectively analyzed the results of 18 patients who underwent uterine artery embolization in two different interventional radiology units between 2014-2019. In the first week follow- up, the patients were asked for their symptoms and followed up with contrast-enhanced pelvic MRI in the third month and US in 6. and 12. month. The size of myomas, decrease of signal intensity in T2 weighted images and contrast enhancement characteristics were evaluated with contrast-enhanced pelvic MRI.Results: The mean age of the patients included in the study was 34 years range: 28-47 years . All patients with uterine artery embolization were symptomatic and the most common symptom was abnormal uterine bleeding 77.7% . Technical success was 100% and clinical success was 88.8%. Two patients with failure in decrease of size and continuity in contrast enhancement were considered as an unsuccessful intervention. Mean myoma volume was 165 cc before the procedure and 75 cc in third month after the procedure. Mean decrease in total myoma volume was 54.5%. The mean follow-up time was 8 months range: 3-15 months .Conclusion: Uterine artery embolization, an alternative to surgical treatment such as myomectomy and hysterectomy, is an effective, minimally invasive and reproducible treatment with low complication rates. We think that uterine artery embolization treatment should be chosen as an alternative to surgery especially in the patients with an expectation of birth and who do not want surgery.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 211
2023 Impact/Etki : 0.02
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi