Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 126
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 2
Asala Terör Örgütü ve Faaliyetleri
2022
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

“Armenian Secret Army for the Liberation Armenia”, (ASALA) terör örgütü Ermeniler tarafından 20 Ocak 1975 yılında Beyrut’ta kurulan bir terör örgütüdür. Her örgüt gibi ASALA’da faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için finansal kaynağa ihtiyaç duymuştur. Bu mali desteği sağlayabilmek için Avrupa, Amerika, Asya kıtalarındaki ülkelerle ilişkiler kurarak kendilerine destek alanı oluşturmuştur. Marksist- Leninist ideolojiyi benimseyen ASALA, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve onun temsilcilerini hedef olarak seçmişlerdir. Amerika Birleşik Devletleri Santa Barbara’da Mehmet Baydar ve Bahadır Demir’in öldürülmesiyle Türklere yönelik Ermeni terörü başlamıştır. ASALA, Fransa Orly Havalimanı baskınına kadar terör eylemlerini devam ettirmiştir. 15 Temmuz 1983 yılında gerçekleşen Orly Havalimanı baskını ile ASALA terör örgütü Avrupalı devletlerden aldığı yardımı kaybetmiştir. ASALA’nın destek kaybettiği günlerde Kürdistan İşçi Partisi (PKK) adı daha çok duyulmaya başlamıştır. Çalışmada, ASALA terör örgütü ve gerçekleştirdiği eylemlerin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Asala Terrorist Organization and Acts Of Terrorism
2022
Yazar:  
Özet:

"Armenian Secret Army for the Liberation of Armenia" (ASALA, for short) was a terrorist organization created on January 20, 1975, in Beirut by Armenians. Like every other ter-rorist organization, ASALA needed financial support to carry out terrorist attacks. To receive those financial resources, ASALA made various relationships throughout the countries in Asia, Europe, and America. Adopting the Marxist-Leninist ideology, ASALA choses the Turkish Republic and its diplomats as their target. The Armenian terror to-wards the Turks began with the assassinations of two Turkish diplomats, Mehmet Baydar and Bahadır Demir, in Santa Barbara, United States of America. ASALA continued its terrorist attacks on Turkish citizens until the terrorist attack in France's Orly Interna-tional Airport. After the Orly International Airport attack on July 15, 1983, ASALA lost the support provided by various countries. Fifty-five diplomats of the Turkish Republic died in the attacks carried out by ASALA. To prevent attacks, the Turkish Government took the necessary steps to protect its diplomats and embassies. While ASALA was slowly losing its support, the name "Kurdistan Workers' Party" (PKK) became more prominent. This study aimed to show the ASALA terrorist organization and attacks on Turkish citi-zens.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 880
2023 Impact/Etki : 0.107
Ortadoğu ve Göç