Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Gebelikte yapılan fiziksel aktivitenin sağlıkla ilgili yaşam kalitesi ve depresyon-anksiyete üzerine etkisi
2020
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı; gebelikte yapılan fiziksel aktivitenin sağlıkla ilgili yaşam kalitesi ve depresyon-anksiyete üzerine olan etkilerinin değerlendirilmesidir. Gereç ve Yöntem: Bu tanımlayıcı ve kesitsel bir çalışmadır. Çalışmaya kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine başvuran sağlıklı ve çalışmaya katılmaya gönüllü 347 gebe kadın dahil edilmiştir. Gebelerin yaşam kaliteleri; Nottingham Sağlık Profili (NSP), fiziksel aktivite düzeyleri; Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi’nin kısa formu, katılımcıların depresyon ve anksiyete düzeyleri ile ilgili veriler ise; Beck Depresyon Ölçeği ve Beck Anksiyete Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Bulgular: Gebelerin yaptıkları fiziksel aktivite düzeyleri NSP ölçeği ile yaşam kalitesi alt ölçeklerine göre karşılaştırıldığında; fiziksel aktivite düzeyleri ile enerji seviyesi, sosyal izolasyon, duygusal durum, uyku ve toplam NSP puanı arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptanmıştır. Anksiyete durumu fiziksel aktivite düzeylerine göre karşılaştırıldığında düşük(a)-yüksek(c) ve orta(b)-yüksek(c) olan gruplar arasında anlamlı ilişki saptanmıştır Sonuç: Çalışmamızın sonuçları, gebe kadınlarda fiziksel aktivitenin düzenlenmesi ve gerekliliği için bir rehber olarak kabul edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Declining global trends of cholera: areas to strengthen and the way forward
2020
Yazar:  
Özet:

Cholera has been regarded as one of the major public health concerns of infectious origin in the low and middle-income nations. It is quite encouraging to know that a decline of 60% was in the incidence of the cases in the year 2018, with a significant reduction in the number of cases in the high endemic nations. The July decline is a result of the sustained commitment of policy makers, efforts of the health workers, community engagement and organization of the mass vaccination campaigns against the disease. In order to expedite the gains achieved, the global readers have formulated a roadmap for achieving the specified target by 2030 and it sets down the plan to prevent and eventually eliminate the disease. In conclusion, despite the significant gains achieved in the battle against the prevention and control of the disease, a lot of needs to be done and this will essentially require a multisectoral and a concerted approach.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Physical Activity On Health-related Quality Of Life and Depression Anxiety In Pregnancy
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The study aimed to investigate the effect of physical activity on health-related quality of life and depression-anxiety in pregnancy. Materials and Methods: This is a descriptive and cross-sectional study. The study included 347 pregnant women who were admitted to the gynecology and obstetrics outpatient polyclinic. The quality of life of the pregnant women was collected using the Nottingham Health Profile scale, physical activity levels were collected by using the short form of the International Physical Activity Questionnaire and data on depression and anxiety levels of the participants were collected using the Beck Depression Inventory and the Beck Anxiety Inventory. Results: When physical activity levels of pregnant women were compared according to Nottingham Health Profile scale and quality of life subscales; there were statistically significant differences between physical activity levels and energy level, social isolation, emotional status, sleep and total Nottingham Health Profile score. There was a significant relationship between low (a) - high (c) and middle (b) - high (c) groups when anxiety levels were compared with physical activity levels. Conclusion: The results of our study are considered to act as a guideline for the regulation and necessity of physical activity in pregnant women.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal