Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 98
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 2
İklim Değişikliğinin Kadın Üreme Sağlığına Etkileri
2020
Dergi:  
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği, neredeyse yarım yüzyıldır tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir sorundur. Bu süreçte, sıcaklıkta artış ve azalışlar, yağışlarda değişimler, şiddetli hava olaylarının artışı gibi iklim sisteminin özelliklerinde bir takım değişimler görülmeye başlanmıştır. Dünyanın doğal dengesinde yaşanan bu değişimler, insan sağlığı üzerinde fizyolojik ve psikolojik etki gösterir. İklim değişikliği, hava kirliliği, enfeksiyon hastalıklarında artış, temiz su ve besin temin edilememesi ve vektör kaynaklı hastalıklar gibi pek çok boyutta insan hayatına etki eder. İklim değişikliğinin sağlığa etkileri, hem değişikliğin boyutuna hem de bireyin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişir. Ancak bazı gruplar, yaşları (çocuk-yaşlı) ve cinsiyeti (kadın, özellikle gebeler) gibi nedenlerle iklim değişikliğinin sağlık üzerindeki etkilerine karşı daha hassastır. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların da iklim değişikliğinin etkilerine karşı hassas bir grup olduğu düşünülmektedir. Bu derleme, iklim değişikliğinin kadın üreme sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacı ile yazılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Climate Change on Women's Reproductive Health
2020
Yazar:  
Özet:

Climate change has been a major problem that has affected the whole world for almost half a century. During this process, a series of changes in the characteristics of the climate system have begun to be seen, such as increases and decreases in temperature, changes in rainfall, increases in severe weather events. These changes in the natural balance of the world have a physiological and psychological impact on human health. Climate change, air pollution, increased infectious diseases, lack of clean water and food supply and vector-related diseases affect human life in many dimensions. The effects of climate change on health vary depending on the size of the change and the general health status of the individual. But some groups are more sensitive to the effects of climate change on health for reasons such as age (child-age) and gender (women, especially pregnant women). It is believed that women, which make up half of the world’s population, are a sensitive group to the effects of climate change. This collection was written to draw attention to the effects of climate change on women’s reproductive health.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Arşiv Kaynak Tarama Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 2.862
2023 Impact/Etki : 0.048
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi