Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 6
BURÛC SÛRESİNİN KİMLİĞİ VE ÜSLÛBU ÜZERİNE
2016
Dergi:  
e-Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mekke'nin ikinci merhalesinde nâzil olan Burûc sûresi, 22 âyetten oluşmaktadır. Mekkî sûrelerin özelliklerini taşıyan Burûc sûresi, Ashâbu’l-Uhdûd kıssası ile zor ve sıkıntılı bir dönemden geçen mü'minlere teselli vermekte, Mekke şirk toplumunu uyarmaktadır. Bu çalışmada, Burûc sûresinin kimliği ortaya konulmakta; kasem, te’kît, kıssa ve ikna etme gibi üslûpların sûrede ele alınış biçimi üzerinde durulmaktadır. Bu üslûpların yanında lafız-mana ilişkisinin güçlü bir şekilde sûrede yer alması, nâzil olduğu ortam dikkate alındığında ehemmiyeti daha iyi anlaşılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The righteousness and the righteousness of the righteous.
2016
Yazar:  
Özet:

In the second verse of the Qur’an, the Qur’an is divided into 22 verses. The Qur’an says that the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an, the Qur’an is the Qur’an. In this study, the identity of the Burûc Sûre is revealed; it is focused on the form of treatment in the Sûre of the Sûre of the Sûre of the Sûre of the Sûre of the Sûre of the Sûre of the Sûre of the Sûre. This is a good way to understand that when you are in the midst of the covenant, it is better to understand that the covenant is in the midst of the covenant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






e-Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 673
Atıf : 1.066
2023 Impact/Etki : 0.084
e-Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi