Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 32
 İndirme 3
Z Kuşağının Tüketim Değerleri: Cep Telefonu Ürünü Üzerinden Nitel Bir Araştırma
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Büyük oranda gelişmiş teknolojinin etkisiyle yaşamları şekillenen Z Kuşağının günümüz dünyasındaki satın alma davranışlarını anlamlandırmak önemli bir konu başlığıdır. Tüketicilerin hangi sebeplerle satın aldıklarını belirlemek adına kullanılan tüketim değerleri teorisi, tüketiciler tarafından ürün ve hizmetlere atfedilen değerler hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olmaktadır. Buradan hareketle çalışmanın amacı Z Kuşağının tüketim değerlerini cep telefonu özelinde ortaya koyabilmektir. Yöntem – Nitel araştırma temelinde gerçekleştirilen bu çalışmanın örneklemini Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Z Kuşağı bireyleri oluşturmaktadır. Araştırma verileri görüşme (mülakat) yöntemi ile toplanmış olup, veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Yapılan görüşmeler sonunda elde edilen verilerin çözümlenmesinde betimsel analiz tekniğinden faydalanılmıştır. Bulgular – Araştırma bulgularına göre Z Kuşağı tüketicileri cep telefonu satın alma tercihlerinde başta fonksiyonel değer olmak üzere yenilik değeri ve durumsal değeri ön planda tutmaktadır. Duygusal değerin satın alma tercihlerinde kısmen fonksiyonel değere bağlı olarak anlam kazandığı, sosyal değerin ise oldukça düşük bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Tartışma – Tüketim değerleri ile alakalı elde edilen bulguların büyük bir kısmının Z Kuşağının satın alma davranışları ile ilgili literatürü desteklediği görülmektedir. Araştırma sonucuna göre özellikle fonksiyonel ve yenilik değerinin yüksek olması nedeniyle, şirketlerin öncelikli olarak bu değerlere odaklanmasının, Z Kuşağının tüketim tercihlerine ilişkin en güçlü yatırım olacağı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Generation Z Consumption Values: A Qualitative Research on Mobile Phone Product
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose - Understanding the purchasing behaviors of the Generation Z, which formed the lives by the influence of greatly advanced technology, is an important topic in today's world. The consumption values theory used to determine which reasons consumers buy helps to provide information about the values attributed to products and services by consumers. The purpose of working with the move here is to be able to reveal the consumption values of the Z Generation in the mobile phone. Method - The examples of this study performed on the basis of quality research are made by individuals of the Z Generation living in the Menteşe district of Muğla. The research data was collected through the interview (interview) method, and a semi-configured interview form was used as a data collection tool. In the end of the discussions, the analysis technique was used to analyze the data obtained. The findings - The research findings show that consumers of the Z-Generation hold the value of innovation and the state-of-the-art value, primarily functional, in their preferences to purchase mobile phones. Emotional value is partly meaningful in purchasing preferences depending on functional value, while social value has a fairly low effect. Discussions - Most of the findings related to consumption values appear to support the literature about the purchasing behaviors of the Z Generation. According to the research, especially because of its high functional and innovation value, it can be said that companies focus primarily on these values will be the strongest investment in the consumption preferences of the Z Generation.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.880
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi