Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
TR61 Bölgesinde Genç Çiftçi Projesi Desteğinden Yararlanmayı Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, TR61 Bölgesinde üreticilerin Genç Çiftçi Projesi desteklerinden yaralanmasını etkileyen faktörlerin belirlenmesi, genç çiftçilerin ve işletmelerinin özelliklerinin ortaya konulması amacıyla yapılmıştır. Çalışmanın hedef kitlesini destekten yararlanmış üreticiler ile yararlanmamış üreticiler oluşturmaktadır. Çalışmanın materyali, bu destekten yararlanan üreticilerden örnekleme yoluyla seçilenler 72 üretici ve karşıt grup olarak aynı yaş grubundaki 72 üretici ile yüz yüze yapılan anketlerden elde edilen verilerden oluşmaktadır. Araştırmada destekten yararlanan ve yaralanmayan üreticilerin ve sahip oldukları işletmelerin özellikleri tanımlayıcı parametreler (minimum, maksimum, ortalama değerler, yüzde oranlar) ile ortaya koyulmuştur. Destekten yararlanan ve yararlanmayan üretici grupları arasındaki farklılıkların tespitinde kesikli verilerde Ki-kare testi, normal dağılım göstermeyen sürekli verilerde Mann–Whitney U testi kullanılmıştır. Destek almayı etkileyen faktörlerin belirlenmesinde İkili Lojistik Regresyon analizi kullanılmıştır. TR61 Bölgesinde, üreticilerin cinsiyet, medeni durum, tarımsal örgüte üye olma durumu ve tarım dışı gelir sahipliğinin, genç çiftçi desteklerinden yararlanmada etkili olduğu belirlenmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından genç çiftçilere verilen desteklemeler büyük önem arz etmektedir. Genç çiftçi destekleri alana özel çeşitlendirilerek devamlılığı sağlanmalıdır. Genç çiftçi desteğinden yararlanmış olan üreticilerin yaptıkları faaliyetleri geliştirmelerine yönelik eğitimler, genç çiftçileri bir araya getirebilecek farklı örgütlenme modellerinin geliştirilmesi, pazara ulaşmada kolaylık sağlayacak öncelikler, dijital pazarlama yöntemlerinin yaygınlaştırılması gibi ek destekler de verilen genç çiftçi desteğinin etkinliğini artıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Factors Affecting To Utilization Young Farmer Project Support In Tr61 Region
2021
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to determine the factors affecting the beneficiaries of the producers from the Young Farmer Project supports in the TR61 Region, and to reveal the characteristics of young farmers and their agricultural holdings. The material of the study consists of data obtained from face-to-face questionnaires with 72 young farmers who benefited from the support and 72 young people who did not. The characteristics of the producers and the agricultural holdings were revealed with the defining parameters such as minimum, maximum, average values and percentages. Chi-Square test and Mann-Whitney U test were used to determine the differences between producer groups. Binary Logistic Regression analysis was used to determine the factors that affect the producers' benefit from support. It has been determined that the gender, marital status, membership status of the agricultural organization and non-agricultural income of the producers are effective in applying to young farmer support in TR61 Region. The support given to young farmers by the Ministry of Agriculture and Forestry is of great importance. Young farmer support should be diversified specifically for the field and its continuity should be ensured. Trainings for producers who have benefited from the support of young farmers to develop their activities, the development of different organizational models that can bring young farmers together, priorities that will facilitate access to the market, and the dissemination of digital marketing methods will increase the effectiveness of the young farmer support.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 796
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi