Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 4
Türkiye’deki Muhalefet Partilerinin Suriyeli Mültecilere yönelik Söylemleri: Güvenlikleştirme ve Geri Gönderme
2023
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2011 yılından itibaren Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’de yaşamak zorunda kalan 3,6 milyondan fazla Suriyeli mültecilerin Türk siyasetine önemli bir etkisi olmuştur. Bu konuda iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi, dini temelli insancıllık ile güvenlikleştirme söylemleri arasında gidip gelirken, muhalefet partileri ise artan kamuoyu hoşnutsuzluğunu temel alarak Suriyeli mülteciler konusunu siyasi gündemlerinin en üst sırasına yerleştirmişlerdir. Son dönemdeki geri gönderme tartışmalarına odaklanan bu çalışma, özellikle muhalefet partilerinin Suriyeli mültecilere yönelik tutumlarını ve söylemlerini incelemektedir. Çalışma Kopenhag Okulu’nun güvenlikleştirme teorisinden yararlanarak dört muhalefet partisinin söylemlerini ekonomik, kültürel ve güvenlik açılarından analiz etmektedir. Makale Halkların Demokratik Partisi dışındaki diğer üç partinin, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Zafer Partisi’nin çeşitli seviyelerde mülteciler konusunu güvenlikleştirdiği sonucuna varmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Discourses Of Turkish Opposition Parties Towards Syrian Refugees: Securitization and Repatriation
2023
Yazar:  
Özet:

3.6 million Syrian refugees who were forced to move to Turkey since the initiation of the civil war in Syria in 2011 have had a significant impact on Turkish politics. While the governing Justice and Development Party has fluctuated between religiously-based humanitarianism and securitization discourses, opposition parties have prioritized the issue in response to growing public discontent. Focusing on the recent repatriation debate, this article analyzes the attitudes and discourses of opposition parties towards the Syrian refugees. By drawing on the Copenhagen School securitization theory, the study examines the discourses of four opposition parties under the dimensions of economy, culture and security. The article concludes that while Republican People’s Party, Good Party and Victory Party securitize the issue to varying degrees, Peoples’ Democratic Party does not.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.475
2023 Impact/Etki : 0.2
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi