Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 14
Koronavirüs (COVID-19) Pandemisinde Sağlık Çalışanlarının Kaygı Düzeyleri, Baş Etme Becerileri ve Psikolojik Sağlamlıkları Arasındaki İlişki
2022
Dergi:  
YOBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, COVID-19 pandemisi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadıkları korku ve kaygı düzeyleri, baş etme becerileri ve psikolojik sağlamlıkları arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak gerçekleştirilmiştir. Gereç ve Yöntem: Araştırmaya, İstanbul’da bir hastanenin COVID-19 pandemi sürecinde görev alan 355 sağlık çalışanı katılmıştır. Araştırma verileri, Tanıtıcı Özellik Soru Formu, COVID-19 Korkusu Ölçeği, Stresle Başa Çıkma Tarzları Ölçeği, Connor-Davidson Psikolojik Sağlamlık Ölçeği, Durumluk ve Süreklilik Kaygı Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Araştırma verilerinin analizi nonparametrik testler ve Spearman Korelasyon Analizi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bulgular: COVID-19 Korku Ölçeği ile SBTÖ alt boyutlarının tamamı, Psikolojik Sağlamlık Ölçeği toplam puan ve alt boyutlarının tamamı ve Durumluk Sürekli Kaygı Ölçeği alt boyutlarının tamamı ile anlamlı ilişki bulunmuştur. SBTÖ alt boyutları ile Psikolojik Sağlamlık ve Durumluk Sürekli Anksiyete puanları arasında anlamlı ilişki olduğu bulunmuştur. Psikolojik Sağlamlık ve Durumluk Sürekli Anksiyete Puanları arasında anlamlı ilişki bulunmuştur. Sonuçlar: Bu sonuçlar doğrultusunda, pandemi sürecinde görev alan sağlık çalışanlarının genel olarak COVID-19 korku ve kaygısının azaltılması ve ruhsal açıdan korunması için etkin başa çıkma yöntemleri geliştirilmesi ve psikolojik sağlamlık düzeylerinin artırılması sağlanmalıdır. Anahtar Kelimeler: COVID-19 pandemisi, COVID-19 korkusu, Stres, Anksiyete, Psikolojik sağlamlık

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between The Anxiety Levels, Coping Skills And, Psychological Resilience Of Healthcare Professionals In The Coronavirus (covid-19) Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: This study was carried out as a descriptive study in order to determine the relationship between the fear and anxiety levels, coping skills and psychological resilience of healthcare professionals during the COVID-19 pandemic. Materials and Methods: A total of 355 healthcare professionals who worked at hospital in Istanbul during the COVID-19 pandemic, participated in the research. Research data were collected using the Sociodemographic Questionnaire, the COVID-19 Fear Scale, the Styles of Coping with Stress Scale, the Connor-Davidson Resilience Scale, the State and Trait Anxiety Scale. Research data were carried out using nonparametric analysis methods and Spearman Correlation Analysis. Results: A significant relationship was found with all of the COVID-19 Fear Scale and all of the Coping Style sub-dimensions, the total score and sub-dimensions of the Psychological Resilience Scale, and all the State and Trait Anxiety Scale sub-dimensions. It was found that there is significant relationship between Coping Style sub-dimensions and Psychological Resilience and State and Trait Anxiety scores. A significant relationship was found between Psychological Resilience and State and Trait Anxiety Scores. Conclusion: In line with these results, effective coping methods should be developed and psychological resilience levels should be increased in order to reduce the fear and anxiety of the health workers involved in the pandemic process in general and to protect them psychologically.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






YOBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

YOBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERGİSİ