Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
ACCORDANCE BETWEEN CLINICAL AND RADIOLOGIC FINDINGS OF NASAL BONE FRACTURE
2017
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı nazal kemik kırığı (NKK) olan hastalarda fizik muayene ile düz grafi bulgularını karşılaştırmaktı. Yöntem: Çalışmada, 2014-2016 yılları arasında şüpheli nazal kemik fraktürü tanısı alan 403 hastanın dosyaları retrospektif olarak incelendi. Üçüncü basamak hastanemizde, burun kemiği travması olan hastalar Travmatoloji ve Acil Cerrahi başvurusunun ardından, NKK şüphesiyle lateral burun radyografisi ile Kulak Burun Boğaz Servisi’ne konsülte edilmektedir. Hastaların bulguları krepitasyon, şişlik, aks devisyonu ve septal hematom/kırık varlığına; radyolojik bulgulara ve travmanın nedenine göre kategorize edildi.  Bulgular: Nazal kemik kırığı şüphesi nedeniyle değerlendirilen 403 hastanın 274 ü erkek ve 129 u kadın olup; medyan yaş 25 ± 18.7 idi. (aralık; 2-106 yaş) Pozitif klinik ve radyolojik bulgular arasındaki korelasyonu analiz ettiğimizde radyolojik verilerde; krepitasyon 155/156 (% 99.3), aks deviasyonu 135/142 (%95), septal hematom 4/5 (% 80), şişlik 103/134 (% 76.8), laserasyon 60/93 (%64.5) ve burun kanaması 7/14(% 50) oranında tespit edildi. Krepitasyon, aks deviasyonu ve şişlik ile radyolojik değerlendirme arasındaki korelasyon istatistiksel olarak anlamlı bulundu. Sonuç: Fizik muayene ile burun kemiğinin krepitasyonu, aks deviasyonu ve burun dorsumunun şişmesi ile kırık bulgusu pozitif olan düz X-ray görüntüleme arasında anlamlı korelasyon göstermiştir. Bu sonuçların, özellikle kalabalık acil servislerde tanı yöntemleri için pratik bir potansiyele sahip olabileceğine ve zaman kazandıracağına inanıyoruz. Anahtar kelimeler: Burun; krepitasyon; epistaksis; nazal; nazal kemik kırığı; direk grafi; septal hematom; travma.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 708
Atıf : 899
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi