Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 8
VÜCUT ALGISI VE SOSYAL GÖRÜNÜŞ KAYGISI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada estetik ve güzellik merkezlerinde operasyon yaptıran veya yaptırmak isteyen hastalarda beden algısı ve sosyal görünüş kaygısı arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Araştırmaya Konya ilinden 3 güzellik merkezine gelen yaş ortalamaları 30.86 ± 8.76 olan 19 erkek 131 kadın 150 kişi katılmıştır. Araştırmada veri toplamak için Hart ve arkadaşları tarafından (2008) geliştirilen Sosyal Görünüş Kaygısı Ölçeği ve 1953 yılında Secord ve Jourand tarafından geliştirilen Türkçe geçerlik ve güvenilirlik çalışmaları 1992 yılında Hovardaoğlu tarafından yapılan Vücut algısı ölçeği kullanılmıştır. Araştırma verilerinin analizinde SPSS 22.0 programından yararlanılarak t testi, varyans analizi ve korelasyon analizleri yapılmıştır. Bulgular: Araştırmanın bulgularına göresosyal görünüş kaygısı ile vücut algısı puan ortalamalarının cinsiyete, medeni duruma ve çocuk durumu değişkenlerine göre anlamlı farklılık görülmemiştir, öte yandan yapılan cerrahi girişim sorusu ile sosyal görünüş kaygısı ile vücut algısı arasında anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p<0,005).Sosyal görünüş kaygısı ile vücut algısı arasında pozitif yönde orta düzeyde anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir(r=0,592; p<0,000). Sonuç: Sonuç olarak araştırmaya katılan bireylerin sosyal görünüş kaygısı ve vücut algısı puanları düşük düzeyde bulunmuştur. Sosyal görünüş kaygısı ile vücut algısı arasında pozitif yönde orta düzeyde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Sosyal görünüş kaygısındaki puan artışı vücut algısı puanlarını da artırmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi