Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Diş hekimliği pratiğinde çapraz enfeksiyon kontrolü: Hasta tutum ve duyarlılığının incelenmesi
2011
Dergi:  
Cumhuriyet Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne başvuran hastaların çapraz enfeksiyon kontrolü konusundaki tutum ve duyarlılığını değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: 1-30 Aralık 2010 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne tedavi nedeniyle başvuran 277’si kadın ve 173’ü erkek olmak kaydıyla toplam 450 hastaya, çapraz enfeksiyon kontrolü konusundaki sorulardan oluşan anket formları dağıtıldı. Hastalara, dental işlemler sırasında diş hekimlerinin eldiven, maske, bone ve koruyucu gözlük kullanım gerekliliği, bunların değiştirilme ve yenilenme şartları ve tedavi öncesi enfeksiyon kontrol yöntemleri ile ilgili sorular soruldu. Tanımlayıcı istatistiksel metodlar ve Ki-Kare testi kullanılarak veriler analiz edildi. Anlamlılık p<0,05 düzeyinde değerlendirildi. Bulgular: Yaş ortalaması 37,70 olan hastaların %100’ünün eldiven, %98,9’unun maske, %74’ünün bone ve %67,1’inin koruyucu gözlük giyilmesini bekledikleri görüldü. Kadınların hastalara da koruyucu gözlük takılmasının gerekli olduğu düşünme oranlarının (%50,5), erkeklerden anlamlı şekilde yüksek olduğu (%37,6) belirlendi (p<0,05). Kadınların, her hastada maske değiştirilmesi gerektiğini düşünenlerin (%65), erkeklerden anlamlı düzeyde yüksek olduğu bulundu (%53,2) (p<0,05). Kadınların %31,4 oranında ‘koruyucu gözlük sadece gerekli ise değiştirilmeli’ dediği belirlenirken, erkeklerin %30,1 oranında ‘bu konuda fikrim yok’ dediği görüldü. Sonuç: Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne belirli bir dönemde başvuran sınırlı sayıdaki hasta grubu, çapraz enfeksiyon kontrolü konusunda duyarlıdır.

Anahtar Kelimeler:

Cross-infection control in dental practice: the study of patient attitude and sensitivity
2011
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to evaluate the attitude and sensitivity of patients applying to the Faculty of Dental Medicine of Yeditepe University on cross-infection control. Tools and Methods: From 1 to 30 December 2010, 277 women and 173 men who apply for treatment at Yeditepe University Dentistry Faculty were distributed to a total of 450 patients, survey forms consisting of questions on cross-infection control. Patients were asked questions about the need for dental doctors to use gloves, masks, bone and protective glasses during dental procedures, the conditions for their replacement and renewal, and the methods of pre-treatment infection control. Data was analyzed using detective statistical methods and Ki-Kare test. The value was estimated at p<0.05. Results: In the average age of 37.70 patients, 100 percent were expected to wear gloves, 98.9 percent mask, 74% bone and 67.1 percent protective glasses. The ratio of women believing that patients should also wear protective glasses (50.5%) was significantly higher than men (37.6%) (p<0.05). Women (65%) found that they were significantly higher than men (53.2) (p<0,05). 31.4 percent of women said that protective glasses should only be replaced if necessary, while 30.1 percent of men said that I don’t think about it. A limited number of patients who apply to the Faculty of Dentistry at Yeditepe University in a specific period of time are sensitive to cross-infection control.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 341
Cumhuriyet Dental Journal