Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Le Beylik de Constantine et Hadj Ahmed Bey, 1830-1837, (Constantine Beyliği·ve Hacı Ahmed Bey)
1980
Dergi:  
Osmanlı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Yazann Türkiye, Fransa, Tunus, İngiltere ve Cezayir'de bulunan arşivlerde geniş bir araştırma yaparak vücuda getirdiği Ylıkanda adı geçen es~ri Önsöz 7, Giriş 9, Arap ve Türk Transkripsiyon S!steıİı.i ll, Kısaltınalar 12, Arşiv Kaynaklari ı3, Bibliyografya 21 'yı takip eden şu bölümleri kapsamaktadır: . · . I. Bölüm: Cezayir şehrinin (Alger) alınışından önce hükümdarlık naipliği 29-46. A- Cezayir şehrimn işgalindenönce Akdeniz konjonktürü 31~38. B- Cezayir şehrinin alınışı karşısında Hacı Ahmed ve Bab-ı Ali'nin tutumlan 39-46 .. II. Bölüm: Hacı Ahmed Bey devrinde Constantine Beyli~ 47~78. A- Beyliğih nüfus durumu ve tarihi görünümü 49.:.59. B- Hacı AbPıed ve Beyliğin yönetimi 60-70. C- Constantine parası 71-73. D- Constantine bayra~74-78. · m.· Bölüm: Constantiıie eyaletiyle ilgili Fraı:isız-:Tunus ~n:tlaşİi:ıası 79-100. A~ Antlaşmanın imzalanması ve Hacı Ahmed ile Tunus Beyi'nin tutumlan 81-92. B- Antlaşmanın onaylanmaması 93-100. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Osmanlı Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.007
Atıf : 1.067
Osmanlı Araştırmaları