Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Osteoartritte Ağrı ve Zencefilli Böbrek Kompres Uygulaması
2019
Dergi:  
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ağrı, hem Dünyada hem de ülkemizde yaygınlığı giderek artan bir sağlık problemidir.  Osteoartrit (OA)’te sıklıkla görülen ve en önemli semptom ise ağrıdır. Osteoartritte eklem kıkırdağında erozyon, eklem kenarındaki kemiklerde osteofitik hipertrofi, subkondral skleroz, sinoviyal membran ve eklem kapsülünde meydana gelen biyokimyasal ve yapısal değişiklikler nedeniyle eklem dejenerasyonuna bağlı olarak farklı şiddette ağrı oluşabilmektedir. Osteoartritin tedavisinde amaç, ağrıyı azaltmak, eklemin açıklığını ve dizin fonksiyonel kapasitesini arttırmak, kontraktürleri önlemek, kas gücünü korumak ve geliştirmek, sakatlıkları önlemek, eşlik eden hastalıkları tedavi etmek, tedavi komplikasyonlarını önlemek, hasta ve ailesini eğiterek yaşam kalitesini artırmak ve bağımlılığı azaltmaktır. Osteoartritte ağrının kontrolünde tamamlayıcı ve bütünleşik (integratif) hemşirelik uygulamaları içerisinde yer alan yöntemlerden biri de zencefilli böbrek kompres uygulamasıdır. Yapılan çalışmalarda zencefilli böbrek kompres uygulamasının; OA’ya bağlı gelişen ağrının kontrolünde ısı, stimülasyon, anti-inflamatuvar ve analjezik etkiler oluşturduğu saptanmıştır. Ayrıca bu uygulamayla ağrıda kademeli olarak rahatlama, vücut içinde esneklik artışı, daha rahat ve esnek eklem hareketliliği oluşturduğu, düşüncede gevşeme ve durgunluk oluşturarak hastaların yaşam kalitesini arttırdığı ve psikololojik rahatsızlıkların azaldığı belirtilmektedir. Bu derlemede, OA tanısı alan hastalarda oluşan ağrının kontrol altına alınmasında zencefilli böbrek kompres uygulamasının etkisine ilişkin bilgiler verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Osteoarthritis pain and zencefilic kidney compression
2019
Yazar:  
Özet:

Pain is an increasingly prevalent health problem both globally and in our country. Osteoarthritis (OA) is a common and the most important symptom is pain. In Osteoarthritis pain with different severities may occur due to erosion in joint cartilage, osteophytic hypertrophy in bones near the joints, subchondral sclerosis, synovial membrane and a series of biochemical and structural changes in the joint capsule. In the treatment of Osteoarthritis, the main objective is to reduce pain, to increase joint range of motion and knee functional capacity, to prevent contracts, to protect and improve muscle strength, to prevent injuries, to treat concomitant diseases, to prevent treatment complications and to increase the quality of life and to reduce dependency by educating the patient and family. One of the methods involved in complementary and integrative nursing practices in the control of pain in osteoarthritis is ginger kidney compress application. The studies undertaken determine that ginger kidney compress application have heat, stimulation, anti-inflammatory and analgesic are effected by the control of on OA-related developing pain. Furthermore, it is determined that with this application, gradual relaxation in pain, increased flexibility in the body, more comfortable and flexible joint mobility, relaxation in mind and stagnation, increasing the quality of life of the patients are provided and decrease in psychological disorders is observed. In this review, information is given on the effect of ginger kidney compress application on the control of pain in patients with OA diagnosis.

Anahtar Kelimeler:

Pain In Osteoarthritis and Application In Ginger Kindey Compress
2019
Yazar:  
Özet:

Pain is an increasingly prevalent health problem both globally and in our country. Osteoarthritis (OA) is a common and the most important symptom is pain. In Osteoarthritis pain with different severities may occur due to erosion in joint cartilage, osteophytic hypertrophy in bones near the joints, subchondral sclerosis, synovial membrane and a series of biochemical and structural changes in the joint capsule. In the treatment of Osteoarthritis, the main objective is to reduce pain, to increase joint range of motion and knee functional capacity, to prevent contractures, to protect and improve muscle strength, to prevent injuries, to treat concominant diseases, to prevent treatment complications and to increase the quality of life and to reduce dependency by educating the patient and family. One of the methods involved in complementary and integrative nursing practices in the control of pain in osteoarthritis is ginger kidney compress application. The studies undertaken determine that ginger kidney compress application have heat, stimulation, anti-inflammatory and analgesic are effected by the control of on OA-related developing pain. Furthermore, it is determined that with this application, gradual relaxation in pain, increased flexibility in the body, more comfortable and flexible joint mobility, relaxation in mind and stagnation, increasing the quality of life of the patients are provided and decrease in psychological disorders is observed. In this review, information is given on the effect of ginger kidney compress application on the control of pain in patients with OA diagnosis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Arşiv Kaynak Tarama Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 2.862
2023 Impact/Etki : 0.048
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi