Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Beta-Sitronellol ve (-)-Menton Monoterpenlerinin İnsan Meme Kanseri (MCF-7) Hücre Hattında Sitotoksik Etkilerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Monoterpenler, ilaç, gıda veya kozmetik endüstrisinde kullanılan, bitki esans yağlarının ana bileşenleridir. Birçok terpenoid, antialerjik, antiviral, anti-inflamatuar ve antikanser gibi çeşitli farmakolojik aktiviteler sergiler. Bununla birlikte, bu bileşiklerin insan meme kanseri (MCF-7) hücreleri üzerine sitotoksik etkileri ile ilgili yeterli çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmanın amacı, Beta-Sitronellol (BS) and (-)-Menton (MNT) monoterpenlerinin potansiyel sitotoksik etkilerini MCF-7 hücre hattında 3-(4,5-dimethylthiazolyl-2)-2,5 diphenyl tetrazolyum bromid (MTT) testi ile incelemektir. Yöntem: Bu çalışmada BS ve MNT monoterpenlerinin sitotoksik etkileri, MCF-7 hücre hattında 24 ve 48 saat muamele sürelerinde MTT testi ile analiz edilmiştir. Bunun için hücrelere BS (2, 10, 50, 250, 1250 μg/mL) ve MNT (16, 80, 400, 2000, 10.000 μg/mL)’nin farklı konsantrasyonları uygulanmıştır. Bulgular: BS ve MNT, 24 saatlik uygulama süresinde tüm konsantrasyonlarda, (%) hücre canlılığını önemli düzeyde azaltmıştır. Ayrıca 48 saatlik uygulamada, BS (250, 1250 μg/mL) ve MNT (16, 400, 2000, 10.000 μg/mL), (%) hücre canlılığını anlamlı oranda düşürmüştür. Sonuç: Sonuç olarak; BS ve MNT, her iki muamele süresinde de MCF-7 hücreleri üzerinde sitotoksik etki göstermiştir. Ancak sitotoksisitenin belirlenmesine yönelik farklı hücre hatlarında daha fazla çalışma yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Cytotoxic Effect Of Monoterpenes Beta-citronellol and (-)-menthone In Human Breast Cancer (mcf-7) Cell Line
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: Monoterpenes are the primary components of plant essential oils which can use in medicines, food or cosmetic industries. Many terpenoids exhibit a various pharmacological activities such as antiallergic, antiviral, anti-inflammatory and anticancer. However no enough data are found about cytotoxicity of these compounds on human breast cancer (MCF-7) cells. The aim of this study was to evaluate the potential cytotoxic effects of monoterpenes Beta-Citronellol (BC) and (-)-Menthone (MNT) using 3-(4,5-dimethylthiazolyl-2)-2,5 diphenyl tetrazolium bromide (MTT) assay in MCF-7 cell line. Methods: In this study, the cytotoxic effects of monoterpenes BC and MNT were analyzed by MTT assay at 24 and 48 hour treatment times in the MCF-7 cell line. MCF-7 cells were treated with different concentrations of BC (2, 10, 50, 250, 1250 μg/mL) and MNT (16, 80, 400, 2000, 10.000 μg/mL). Results: BC and MNT were significantly decreased cell viability (%) at all concentrations at 24-h treatment period. Furthermore, BC (250, 1250 μg/mL) and MNT (16, 400, 2000, 10.000 μg/mL) were significantly reduced the cell viability at 48-h treatment.  Conclusion: As a result, BC and MNT showed cytotoxic effect on MCF-7 cells in both treatment times. Further studies should be conducted to determination cytotoxicity using different cell lines. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 269
Atıf : 691
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi