Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 7
Çocuklarda kardiyak cerrahi sonrası gelişen aritmi sıklığı ve risk faktörleri
2018
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kardiyak cerrahi sonrası gelişen aritmiler, sık görülen komplikasyon olmasına rağmen, genellikle önceden bir risk belirlemek olanaksızdır. Bu çalışmanın amacı pediatrik popülasyonda kardiyak operasyon sonrası gelişen ritim bozukluklarının tür ve sıklığını saptamaktır. Yöntem: Ocak 2008- Aralık 2015 tarihleri arasında çocuk kardiyoloji ünitesinde izlenen kardiyak operasyon geçirmiş, 2-17 yaş arası, 124 pediatrik hastanın (59’u kız, 65’i erkek) 24 saatlik holtermonitorizasyon kayıtları retrospektif olarak değerlendirildi.  Hastaların demografik özellikleri, preoperatif tanıları ve geçirdikleri cerrahi girişim tipleri kaydedildi. Bulgular: Altmış sekiz hastada (%54.8) aritmi olduğu saptandı. En sık görülen ritim bozuklukları supraventriküler ekstrasistol (SVE) ve ventriküler ekstrasistol (VES) olup her ikisinin de görülme sıklığı %15.3 idi. Bu iki ritim bozukluğunun birlikte görülme oranı % 12.9 bulundu. Kızlarda SVE ve VES görülme oranı biraz daha yüksekti. SVE ve VES riski sırasıyla atriyal septal defekt tamirinde %26.3 ve %7.9, ventriküler septal defekt tamirinde %10.5 ve %15.8, tüm düzeltme yapılan Fallottetralojisinde ise %4.5 ve %9.1 bulundu. Atriyal septal defekt tamiri yapılan bir hastada supraventriküler taşikardi, ventriküler septal defekt tamiri ve tüm düzeltme yapılan Fallottetralojisi olan iki hastada ise sürekli olmayan ventriküler taşikardi izlendi. Sonuç: Kardiyak operasyon geçiren hastaların izleminde aritmi gelişebileceği bilinmeli ve hastalara düzenli holter EKG izlemleri yapılmalıdır. Bu çalışmadasık görülen postoperatif aritmi tiplerinin SVE ve VES olduğu ve atriyal septal defekt, ventriküler septal defekt ve Fallottetralojisi operasyonlarının aritmiler için risk faktörü olduğu gösterilmiştir. Anahtar kelimeler: Aritmi, holter elektrokardiyografi, supraventriküler ekstrasistol, ventriküler ekstrasistol 

Anahtar Kelimeler:

Frequency and risk factors of arithmia developing in children after heart surgery
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: Arithms that develop after cardiovascular surgery, although there is a common complication, are often impossible to pre-determinate a risk. The aim of this study is to determine the type and frequency of rhythm disorders that develop after heart surgery in the pediatric population. Method: In the period from January 2008 to December 2015, 124 pediatric patients (59 girls, 65 men) undergoing cardiovascular surgery and 24 hour holtermonitoring records were retrospective.  The demographic characteristics of the patients, preoperative diagnoses and the types of surgical interventions they have passed were recorded. Results: It was found that in sixteen eight patients (54.8 percent) there was arithmia. The most common rhythm disorders were supraventricular extracistol (SVE) and ventricular extracistol (VES) with a frequency of 15.3%. The comparison of these two rhythm disorders was 12.9%. The rate of SVE and VES in girls was slightly higher. SVE and VES risks were respectively 26.3 % and 7.9 % in atrial septal defect repair, 10.5 % and 15.8 % in ventricular septal defect repair, and 4.5 % and 9.1 % in Fallottetralogy in all repair. In one patient with an atrial septal defect repair, supraventricular tachycardia, ventricular septal defect repair and all the correction of Fallottetrology, two patients with an uncontinuous ventricular tachycardia were observed. The result: it should be known that arithm may develop in the patient’s monitoring of cardiovascular surgery and that patients should be regularly monitored by holter ECG. These studies have shown that the postoperative arithm types are SVE and VES and that atrial septal defects, ventricular septal defects and Fallottetralogy operations are a risk factor for arithmics. Keywords: arithmi, holter electrocardiography, supraventricular extrasistol, ventricular extrasistol

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 989
2023 Impact/Etki : 0.043
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi