Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Amnestik hafif kognitif bozuklukta beyaz cevher değişiklikleri: yolak tabanlı uzamsal istatistik çalışması
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Alzheimer Hastalığı’na geçiş durumu olan amnestik hafif kognitif bozukluğu (HKB) olan olgular ile sağlıklı yaşlı kontroller arasındaki beyaz cevher yapısal değişikliklerini karşılaştırmaktır. Gereç ve Yöntem: Bu retrospektif çalışmada, 20 amnestik HKB ile yaş, cinsiyet ve eğitim açısından HKB grubu ile eşleştirilmiş 20 sağlıklı kontrol grubunun 2011-2016 arasındaki difüzyon tensör görüntüleme (DTG) taramaları incelendi. Beyaz cevher yapısal bütünlüğü, iki grup arasındaki fraksiyonel anizotropide (FA) voksel bazlı farklılıklar için yolak tabanlı uzamsal istatistik (TBSS) kullanılarak analiz edildi. Bulgular: Forseps minör, korpus kallozumun genu ve gövdesi, sağ anterior talamik radyasyon, sağ singulum, sağ inferior fronto oksipital fasikül, sağ superior longitudinal fasikül ve sağ üst korona radiatada FA değerleri kontrol grubuna göre HKB grubunda istatistiksel olarak düşük bulundu. Sonuç: TBSS analizi, yapısal beyaz cevher bütünlüğünü incelemek için umut verici bir yöntemdir. Bu bulgular, DTG ölçümlerinin Alzheimer'daki klinik öncesi değişikliklerin saptanması için yararlı olabileceğini düşündürdü.

Anahtar Kelimeler:

White Matter Alterations In Amnestic Mild Cognitive Impairment: A Tract-based Spatial Statistics Study
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: To compare white matter (WM) structural alterations between the subjects with amnestic mild cognitive impairment (MCI) which is a transitional state to Alzheimer's Disease (AD) and healthy elderly controls. Methods: Diffusion tensor imaging (DTI) scans of 20 subjects with amnestic MCI and 20 healthy control groups who are matched by age, gender, and education with the MCI group between 2011 and 2016 were examined by in this retrospective study. WM structural integrity was analyzed using tract based spatial statistics (TBSS) for voxel-based differences in fractional anisotropy (FA) between the two groups. Results: Fractional anisotropy was found significantly lower in the forceps minor, the body and genu of the corpus callosum, the right anterior thalamic radiation, the right cingulum, the right inferior fronto-occipital fasciculus, the right superior longitudinal fasciculus, and the right superior corona radiata in the MCI group than the control group. Conclusion: TBSS analysis is a promising method to examine structural WM integrity. These findings suggested that the DTI measurements may be useful for the detection of preclinical changes in AD.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 529
Atıf : 1.382
2023 Impact/Etki : 0.024
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi