Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 2
İzmir’in Kapıları: Kent Mültecilerinin Göç Hikayeleri ve Yaşam Koşulları
2021
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, İzmir’in Kapılar semtinde ikamet etmekte olan Suriyeli kent mültecileriyle yapılan görüşmelere ve bu görüşmelerde aktarılan göç hikâyelerine dayanarak; mevcut yerleşim alanındaki sosyal ve ekonomik koşulların ortaya koyulması amaçlanmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda seçilen çalışma alanındaki 10 mahallede ikamet etmekte olan; farklı etnik köken, yaş ve gelir gruplarından, toplam 60 Suriyeli kent mültecisi ile derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerde katılımcıların göç süreçleri, göç yolları, varış noktalarındaki ekonomik faaliyetleri, geçim kaynakları, kentle ve sosyal çevreyle kurudukları ilişkiler araştırılmıştır. İlgili yazında da İzmir’in bir geçiş kenti niteliği taşıdığı aktarılmaktadır. Ancak, araştırma sonuçlarından elde edilen bilgiler, bir geçiş kenti olmanın yanı sıra İzmir’in hedef kent olarak da seçildiğini ve yerleşmek üzere tercih edildiğini göstermektedir. Öte yandan, göç sürecinin iki uçlu bir hatta seyretmediği, bunun aksine devam eden, aktif bir süreçten bahsetmenin mümkün olduğu ifade edilebilir. Yaşam koşulları analizi göstermektedir ki, “geçici koruma” kapsamında iş piyasasına erişimde yaşanan sorunlar, barınma dâhil kentsel hizmetlere erişimde yaşanan sorunlar ve toplumsal dışlanma gibi etmenler birlikte yaşam pratiğinin kurulmasında önemli engeller üretmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Gates Of İzmir: Migration Stories and Living Conditions Of Urban Refugees
2021
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

In this study, we aim to reveal the social and economic conditions in the existing settlement by depending on the migration stories expressed in the interviews with Syrian urban refugees who resided in İzmir Kapılar [Gates] district. For this purpose, 60 Syrian urban refugees from different ethnicity, age, and income groups who resided in 10 neighborhoods in the selected study area were interviewed. Their migration processes, migration routes, economic activities in destinations, sources of income, and relations with the city and social environment were investigated in the interviews. The relevant literature states that İzmir has functioned as a transit city during mass migration due to the Syrian war. However, the results of this research show that İzmir was also chosen as a target city and preferred for permanent settling in addition to being a transit city. Besides, the migration process does not follow a two-pronged line, contrarily, it is more like an ongoing and active process. The analysis of living conditions shows that factors such as problems with accessing the labor market within the scope of "temporary protection"; problems with accessing urban services including housing, and problems with social exclusion create important obstacles in constructing a practice of living together.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.266
Kent Akademisi