Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
SON OSMANLI MUTASAVVIFLARINDAN AHMED AVNİ KONUK'UN BİR MİSYONERE YAZDIĞI MEKTUPLAR
2016
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

Bu makale ile son dönem Osmanlı mutasavvıflarından Ahmed Avni Konuk’un aynı dönemde ülkemizde yaşamış John Kingsley Birge adlı misyonere göndermiş olduğu iki mektubun muhtevası sunulmuştur. Anlaşıldı­ğı üzere, Ahmed Avni Konuk bu mektupları Mevlânâ ve İbnü’l-Arabî’nin eserlerini yurt dışında da tanıtmak amacıyla yazmıştır. Her ne kadar bir mutasavvıf ile bir misyonerin mektuplaşması sıra dışı karşılanabilse de, bu giri­şim, Osmanlı İmparatorluğu’nun Batı Dünyası’na yakınlaşma politikasının bir uzantısı olarak kabul edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

letters written by a mission of guest039 from the last ottoman mutasavvıf
2016
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

with this article, the last term was presented in the same period of the ottoman mutasavvıf ahmed avni guest in the same period of john kingsley birge, two letters sent to the missionary, which was announced that the letter of a missionary can be metnâ and ibnularabî were written in order to introduce the works of the works of the civil servant in the country. although a mutasavvıf with the letter of a missionary can be metibnâ and ibnularabî'sabî, this extension should be considered to be a close to the western empire

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sufiyye

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 127
2023 Impact/Etki : 0.179
Sufiyye