Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 39
 İndirme 17
TÜRK İHRACATÇILARININ ULUSLARARASI REKABETİNİN GELİŞTİRİLMESİ KAPSAMINDA KÜMELENME YAKLAŞIMININ İHRACATÇI İŞLETMELERİN REKABET PERFORMANSINA ETKİSİ: ÇORUM İLİNDE BİR UYGULAMA
2020
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi)  kapsamında uygulanan kümelenme yaklaşımının ihracatçı işletmelerin ihracat performansına, rekabetçiliğine etkisini araştırmaya yöneliktir. Çalışmada, Çorum ilinde faaliyet gösteren Tarımsal Gıda İşleme Makineleri üreten firmaların UR-GE projesiyle ulusal ve uluslararası rekabet düzeyine etkisi, bölge içi gelişmişlik düzeyine etkisi, ihracat artışına etkisi, ihracat teşviklerinin ihracat performansına etkisi araştırılmış ve değerlendirilmiştir.Bu bağlamda kümelenme yaklaşımı ile Çorum ilinde faaliyet gösteren ‘’Tarımsal Gıda İşleme Makineleri’’ üreten firmalarla derinlemesine mülakat gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde aynı sektörde faaliyet gösteren ve birbirini tamamlayan firmaların, işbirliği içerisinde büyümeye, gelişmeye, uluslararası aşma yönünde uzmanlaşmaya yöneldiği tespit edilmiştir. Aynı zamanda firmalar küresel pazarda kendilerini rakipleriyle kıyaslama imkânı bulmuş ve bünyesindeki eksikliklerin tespitine katkı sunduğu gözlemlenmiştir. Uygulanan bu proje sayesinde firmalar vizyonlarını geliştirebilme imkânı bulmuş, hem rekabet halinde olup hem de bir dayanışma ortamı yaratmışlardır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.809
2023 Impact/Etki : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi