Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Effects of Different Oils in Breeding Layer Diets on Performance, Hatchery Characteristics and Chick Quality
2015
Dergi:  
Tavukçuluk Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada yumurtacı damızlık rasyonlarına ilave edilen ayçiçeği, soya ve lesitini alınmış soya yağlarının yumurta verimi, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, canlı ağırlık, yumurta ağırlığı, yumurta sarı oranı, yumurta yağ asitleri ve lesitin düzeyleri ile kuluçka özellikleri ve civciv kalitesi üzerine olan etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde mevcut 20 haftalık yaştaki 168 adet BAR I ana hattına ait yumurtacı damızlıklar ile 18 adet RIR I baba hattına ait horozlar kullanılmıştır. Tavuklar her birinde 7 hayvan bulunan 8 tekerrürlü 3 gruba rastgele dağıtılmıştır. Deneme grubu rasyonlarına %3 ayçiçek yağı, %3 soya yağı ve %3 lesitini alınmış soya yağı ilave edilmiştir. Deneme 20 haftalık yaştan itibaren 40 haftalık yaşa kadar devam etmiştir. Deneme sonunda farklı yağ kaynakları ilavesinin yumurta verimi, yumurta sarı oranı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, canlı ağırlık bakımından istatistik anlamda önemli bir fark (P>0.05) görülmemiştir. Yumurta ağırlığı, yumurta lesitin ve linolenik asit düzeyleri bakımından incelenen gruplardaki farklılık istatistiki açıdan önemli (P<0.05) bulunmuştur. Her bir deneme grubundaki damızlıklardan 36 haftalık yaşta elde edilen yumurtalarda kuluçka randımanı, çıkış gücü, döllülük oranı, embriyonik ölüm bakımından istatistik anlamda önemli bir fark gözlenmezken (P>0.05), lesitini alınmış soya yağı ile beslenen grupta civciv ağırlığı istatistik bakımdan önemli düzeyde yüksek (P<0.05) belirlenmiştir. Sonuç olarak piyasada satılan degummed soya yağlarında tam olarak lesitinin alınamadığı bu nedenle performans ile kuluçka sonuçlarında önemli bir değişiklik gözlenmediği düşünülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Tavukçuluk Araştırma Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 157
Atıf : 88
Tavukçuluk Araştırma Dergisi