Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 11
TURİZMDE KRİZ YÖNETİMİ: İSTANBUL ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm, küreselleşen dünya ekonomisi içerisinde gün geçtikçe gelişen ve daha fazla kişiye yayılan bir endüstridir. Küreselleşmeyle birlikte yaşanan krizlerin artması sonucu turizm endüstrisi açısından oluşan tehditlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu tehditlerdentehlikelisi ise turizm destinasyonlarında yaşanan terör saldırılarıdır. Bu çalışmada, 2016 yılında İstanbul’a yönelik terör saldırıları sonucu oluşan krizin etkilerini ve otel işletmelerinin kriz yönetimi stratejilerini ortaya koymak amaçlanmaktadır. Bu sebeple, İstanbul’da faaliyet gösteren on adet dört ve beş yıldızlı otel işletmesi yöneticileriyle yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak veriler elde edilmiştir.  Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemiyle analiz edilmiş ve analiz sonucunda ise otel işletmelerinin krizden yüksek seviyede etkilendikleri tespit edilmiştir. Ayrıca otel işletmeleri kriz yönetiminde önemli uygulamalar gerçekleştirmekle birlikte bu süreci daha etkin bir şekilde yönetebilmek için geliştirilmesi gereken yönlerinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi