Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
YAĞMUR SUYU HASADININ KENTSEL TASARIM VE YEŞİL ALTYAPI UYGULAMALARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ-BÜYÜKÇEKMECE İLÇESİ ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Forest Science
Yazar:  
Özet:

Günümüzde nüfus artışı ve beraberinde getirdiği kentleşme, değişen iklim koşulları gibi faktörler su kaynakları üzerinde olumsuz baskı oluşturmaktadır. Bu baskı, dünyada yaşanan iklim değişikliğinin bir sonucu olan su kıtlığının etkilerini, bazı bölgelerde daha yoğun bir şekilde gündeme taşırken, bazı bölgelerde ise yakın gelecekte etkisini artırması beklenmektedir. Farklı zamanlarda değişik medeniyetlerde mücadeleler karşımıza çıkmasına rağmen, bir süredir terk edilen ve son yıllarda tekrar gündeme gelen su kıtlığıyla başa çıkmak için en önemli tekniklerden biri de yağmur suyu hasat yöntemidir. Yönetimler son yıllarda su kaynaklarının daha rasyonel kullanılma tekniklerinin araştırılarak israfın azaltılması yönünde adımlar atmakta ya da gelecekte olası bu tehlikeyi gören ilgili gruplar, yönetimlerden bu yönde kararlar almasını beklemektedir. Bu çalışma, Büyükçekmece’deki kamusal yeşil alanların ihtiyacı olan su miktarının, bina çatılarından toplanan yağmur suyu ile ne kadarının karşılanabileceğini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Büyükçekmece ilçesinde bulunan bina çatıları ve yeşil alanların yüzölçümü AutoCAD, ArcGIS programları ve haritalar kullanılarak hesaplanmış, İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürülüğü’nden ilçenin 20 yıllık yağış ve evapotranspirasyon verileri alınmıştır. İlçede 1 yılda çatılardan yapılabilecek yağmur suyu hasadı 2.266.146 m3, kamusal yeşil alanların sulanma ihtiyacı ise her gün sulama yapıldığı takdirde 471.802 m3’tür. Dolayısıyla yağmur hasadı ile kamusal yeşil alanların ihtiyacı olan sulama miktarının % 100’ü karşılanabilir olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

Rainwater Harvesting In Urban Design and Urban Green Infrastructure: Case Study Of Buyukcekmece District, Istanbul
2022
Yazar:  
Özet:

Factors such as the changes in the climatic conditions, urbanization as a result of the population growth, etc. have caused a negative pressure on water resources at present. Being an outcome of the climate change, water scarcity has been intensely experienced at some region, whereas it is expected to cause worse problems in other regions in the near future. Being one of the most significant techniques to deal with the water scarcity, rainwater harvesting method, which has been used by various civilizations in history, has been neglected for the last decades, whereas it has gained its importance again in recent years. Currently, governments have been researching on the techniques to use water resources effectively so that the waste of water could be decreased, or the relevant groups, seeing the possible risks in the future, expect the responsible bodies to take proper decisions in this regard. This study was carried out to reveal how much of the water needed by the public green areas in could be obtained from the rainwater collected from the building roofs. Building roofs and green areas in Buyukcekmece District were calculated by using the AutoCAD and ArcGIS as well as the maps. Also, the district precipitation and evapotranspiration data for 20 years of were obtained from the 1st Regional Directorate of Meteorology in Istanbul. The results indicate that 2.266.146 m3 can be collected in a year by rainwater harvesting from the roofs of the buildings in the district, and the amount of water need for the irrigation of public green areas is 471.802 m3, if irrigation is carried out daily. Therefore, 100 % of the water required for the irrigation of the public green areas in the district could be provided with the rainwater harvesting.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Forest Science

Dergi Türü :   Uluslararası

Turkish Journal of Forest Science