Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Iğdır İli Kayısı Çeşitlerinin Fiziko-Mekanik ve Bazı Kimyasal Özellikleri
2019
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Iğdır ilinde yoğun şekilde yetiştiriciliği yapılan Şalak, Ordubat ve Teberze kayısı çeşitlerinin; fiziksel, mekanik ve bazı kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, Şalak kayısı çeşidinde belirlenen; boyut, ağırlık, delme direnci, hacim ağırlığı ve yoğunluk değerleri diğer çeşitlerden daha yüksek bulunmuştur. En yüksek sürtünme değeri Teberze çeşidinde elde edilmiştir. Sürtünme yüzeyleri arasında en düşük sürtünme katsayısı galvanize sac, en yüksek sürtünme katsayısı ise plastik yüzeyli malzemelerde gözlenmiştir. Ordubat çeşidi en fazla suda çözünebilir kuru madde miktarına ve en düşük pH değerine sahip olmuştur

Anahtar Kelimeler:

Physical-Mechanical and Certain Chemical Characteristics of Wipes
2019
Yazar:  
Özet:

This research has determined the physical, mechanical and some chemical characteristics of the Shalak, Ordubat and Teberze varieties that are intensively cultivated in the province of Iğdır. According to the research results, the size, weight, dive resistance, volume weight and intensity values determined in the species of the shalke were found higher than other species. The highest value of it has been achieved in Teberze varieties. The lowest drainage rate among the drainage surfaces is galvanized sack, while the highest drainage rate is observed in plastic surface materials. The plant has the highest amount of water-soluble dry material and the lowest pH value.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.689
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi