Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 13
SERBEST ZAMAN AKTİVİTELERİ SEKTÖRÜ VE SPOR OYUNLARI EKONOMİSİ: SPOR MARKALARI ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Zorunlu ihtiyaçlar dışında kalan ve kişide bir tür yenilenme, yeteneklerini geliştirme ve mutlu olabilme imkânı tanıyan serbest zaman kavramı, çeşitli rekreatif etkinlikler ile gelişme göstermiş ve bu gelişim, düzenlenen organizasyonlar ve katkıda bulunan büyük işletmeler ile oldukça büyük bir pazar oluşturarak, ülkeler arasında karşılıklı bir serbest zaman ekonomisi oluşturmuştur. Özellikle spor sektörünün, Olimpiyat Oyunları ve benzeri organizasyonlar ile birlikte gelişmiş bir spor turizmi yaratması ve bir sektör haline gelen bu turizmin, ülke ekonomisine yüksek miktarda gelir kazandırması, serbest zaman ekonomisi kavramının ortaya çıkmasına ve farkındalık yaratmasına neden olmuştur. Bu farkındalık zamanla söz konusu serbest zaman etkinliklerinin ticari yöntemlerle işletilmesine olanak sağlayarak, ülkelerin gelir tablolarında ekonomik anlamda olumlu katkılara yol açmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Free Time Activities Sector and Sports Games Economy: A Review of Sports Marks
2019
Yazar:  
Özet:

The concept of free time, which remains outside the compulsory needs and recognizes the possibility of a kind of renewal in the individual, the ability to develop and be happy, has evolved through a variety of recreational events, and this development has created a fairly large market with organized organizations and contributing large enterprises, creating a mutual free time economy between countries. In particular, the sports sector, together with the Olympic Games and similar organizations, created a advanced sports tourism and this tourism, which became a sector, has led to the country’s economy to generate high income, the concept of the free time economy has emerged and the awareness has grown. This awareness has led to economically positive contributions to the country’s income tables, allowing the time to operate these leisure activities in commercial ways.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research