Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Sanal Cerrahi Uygulamalarında Görselleştirme Altyapısı
2011
Dergi:  
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanal gerçeklik kullanılan cerrahi eğitimi geleneksel yöntemlere göre büyük potansiyel taşımaktadır. Nöroşirürji gibi hassas mikrocerrahi yöntemler kullanılan cerrahi branşlarda cerrahların yetişmesi için kullanılan araçlar kısıtlıdır. Cerrahi tecrübe ancak çok sayıda cerrahi işlem sonrasında kazanılabilmektedir. Tecrübesiz cerrahların yaptığı hatalı ya da eksik cerrahi müdahaleler hastalarda ciddi doku hasarı ve fonksiyonel kısıtlanmaya neden olmakta ve hatta felç ile sonuçlanabilmektedir. Günümüzde cerrahi eğitim öncelikle gözlem, daha sonra da deney hayvanları, kadavralar ve en sonunda hastalar üzerinde yapılmaktadır. Bu çalışmanın amacı nöroşirürjide öncelikle spinal ve kranial cerrahide eğitim ve cerrahi planlamada kullanılmak üzere yeni bir sanal gerçeklik eğitim sistemi geliştirmektir. VISPLAT bir sanal gerçeklik simülasyon platformudur. Hastaya-özel bir system olarak tasarlanmıştır. BT görüntülerinden 3B nesnelerin modellenmesi, cerrahi işlemlerin görüntülenmesi, dokunsal etkileşim ve cerrahi işlemlerde mekanistik materyal çıkarma modelleri için bir çerçeve oluşturur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 202
Atıf : 425
2023 Impact/Etki : 0.063
Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi