Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Kapalı Redüksiyon ve Pelvipedal Alçı Uygulanan DDH Hastalarda MPV Avasküler Nekroz için Belirteç midir?
2019
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kapalı redüksiyon (KR) ve pelvipedal alçılama (PPA) gelişimsel kalça displazisinde iyi bir seçenektir. Komplikasyon oranları %79'lara ulaşabilmektedir ve avaskuler nekroz (AVN) özellikle problemlidir. AVN'nin tam nedeni bilinmemektedir ve çok faktörlüdür. Trombosit aktivitesi, trombosit hacmi yani ortalama trombosit hacmi (OTH) olarak ölçülür. Çalışmanın amacı trombosit hacim değişimlerinin femur başına etkilerinin olup olmadığını araştırmaktır. Gereç ve Yöntem: N.E. Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanesinde 2013 ila 2017 yılları arası KR PPA yapılan hastalar retrospektif incelendi. Ameliyat öncesi sonrası ve 1. ay tam kan sayımları ve MPV incelendi. Hastalar yaşlara göre 4 gruba ayrıldı; Grup 1 doğum–6. ay, Grup 2 7–12. ay, Grup 3 13–18. ay ve Grup 4 18 ay sonrası. Bulgular: Hastalar ortalama 40.5 ay (16–66) takip edildi. 39 hastanın 43 kalçası KR ve PPA ile tedavi edildi. AVN 8 hastada görüldü (%18.6) AVN li hastalarda erken ameliyat sonrası dönemde MPV artmış bulundu. Sonuç: MPV, KR ve PPA uygulanan GKD li hastalarda önceden tahmin etmemize yararlı olabilir. Erken ameliyat sonrası dönem MPV yüksekliği olan hastaların AVN gelişimi açısından daha yakın takibi önerilir.

Anahtar Kelimeler:

Is Closed Reduction and Pellvipedal Scraper Applicated to DDH Patients Is MPV Indicative for Avascular Nekrosis?
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: Closed reduction (KR) and pelvipedal reduction (PPA) are a good option in developmental column dysplasia. The complication rates can reach 79%, and avascular necrosis (AVN) is problematic. The exact cause of AVN is unknown and is multi-factoral. The activity of the thrombocytes is measured as the volume of the thrombocytes, or the average volume of the thrombocytes (OTH). The purpose of the study is to investigate whether the changes in the volume of the thrombocytes have the effects per femur. Method and method: N.E. Patients with KR PPA between 2013 and 2017 were retrospective examined at the University Meram School of Medicine Hospital. After surgery and 1 month full blood count and MPV was examined. Patients were divided into 4 groups according to age; Group 1 was born—6. The moon, Group 2 7–12. Month, Group 3 13–18. Month and Group 4 after 18 months. Results: Patients were followed for an average of 40.5 months (16-66) 43 of 39 patients were treated with KR and PPA. AVN was observed in 8 patients (18.6 percent) and MPV increased in the early postoperative period in AVN patients. The result: MPV, KR and PPA may be useful to predict in patients with GKD. A closer monitoring of the development of AVN is recommended for patients with MPV height in the early postoperative period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 2.192
2023 Impact/Etki : 0.048
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi