Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
Covid 19 Döneminde Paket Tur Sözleşmeleri
2020
Dergi:  
İstanbul Hukuk Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Çalışma, halihazırda satın alınmış paket turların, COVID-19 salgını (“koronavirüs”) ortaya çıktıktan sonra ücret kesintisi olmadan iade edilebilip edilemeyeceğini araştırmaktadır. Eserde öncelikle paket tur sözleşmeleri hakkındaki kanuni düzenlemeler hakkında ön bilgiler aktarılmıştır. Ardından, salgın sebebiyle hangi paket tur yolcularının sözleşmeyi sona erdirebileceği açıklanmış sona erdirmenin şartları ve sona ermenin yasal sonuçları AB Hukuku ve Türk hukuku bakımından karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Bu çerçevede, kaçınılmaz ve olağanüstü şartlar, mücbir sebep, öngörülemeyen ve engellenemeyen durum, tüketiciden kaynaklanmayan sebepler gibi terimler COVID-19 pandemisi açısından incelenmiştir. Turun başlangıcından önce ve sonra turun iptali veya sözleşmenin sona erdirilmesi hallerinde ortaya çıkan farklı neticeler analiz edilmiştir. Ayrıca Türk hukukunda konuyla ilgili yakın tarihte yapılan yönetmelik değişikliği eleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Package Tour Contracts In Times Of Covid-19
2020
Yazar:  
Özet:

This comparative study deals with the question of whether travelers can terminate an already booked package tour free of charge after the outbreak of COVID-19 ("coronavirus") in EU law and Turkish law. It first provides preliminary information about the regulations related to package tour contracts. It explains afterwards, which package travelers have the right of termination and compares the conditions and legal consequences of termination of the contract, under the perspective of EU and Turkish laws. In this context, the terms such as unavoidable and extraordinary circumstances, force majeure, the situation that cannot be foreseen and prevented and the reason that not caused by consumer are examined in respect of the COVID-19 pandemic. Different results of the cancellation of the package tour or termination of contract are analyzed. Also a recent amendment in the directive about the package tour contracts in the Turkish law is criticized.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Hukuk Mecmuası

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.772
Atıf : 4.771
2023 Impact/Etki : 0.113
İstanbul Hukuk Mecmuası