Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Sokak Siyaseti ve Toplumsal Hareketlilik: Mahsa Amini Protestolarının Medyadaki Sunumu
2024
Dergi:  
The Journal of Communication and Social Studies
Yazar:  
Özet:

Sokak, gündelik hayatta bir karşılaşma mekânı olmanın yanı sıra siyasal dinamikleri de içerisinde barındıran kavramlardan birisidir. Sokak, birbirini tanımayan birçok insanı bir araya getiren, belli toplumsal olguların fitilinin ateşlendiği kamusal alanların başında gelmektedir. Toplumsal hareketliliğin en önemli temsil mekânlarından biri olan sokak, birçok insanın bir araya gelerek, var olan baskıcı yapıya karşı sesini duyurmasını sağlamaktadır. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle, medya da bu seslerin tüm dünyaya yayılmasında ve toplumsal hareketliliklerin farklı ülkelerde yankı bulmasında taşıyıcı bir araç konumundadır. Medyanın toplumsal hareketlerin yayılımındaki rolü, sanal örgütlenme kavramını da beraberinde getirmektedir. Bu açıdan bakıldığında sokak siyaseti, toplumsal hareketlilik ve medya ilişkisinin iç içe geçtiğini görmek mümkündür. Bu çalışmada toplumsal hareketlilik ve sokak kavramı, medyayla birlikte ele alınarak dünyadaki belli toplumsal hareketlilik örnekleri çerçevesinde değerlendirilmektedir. Çalışmanın araştırma bölümünde ise tüm dünyada ses getiren Mahsa Amini protestolarındaki haberler nitel yöntem içerisinde yer alan içerik analizi tekniğiyle incelenmiştir. Yine çalışmanın araştırma kısmında üç farklı haber kanalındaki haberler incelemeye alınarak protestolara dair haberler belli kategorilere ayrılarak değerlendirilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda haber kanallarının protestoları ele alış biçiminde farklı ve benzer noktalar olduğu tespit edilerek, protestoların sunuş biçimlerine çalışmada detaylı yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Street Politics and Social Mobility: Media Presentation Of Mahsa Amini Protests
2024
Yazar:  
Özet:

The street is one of the concepts that includes political dynamics as well as being a meeting place in daily life of the human. The street is one of the public sphere that bring together many people who do not know each other and where the fuse of certain social phenomena is ignited. The street, which is one of the most important representation places of social mobility, enables many people to come together and make their voices heard against the existing oppressive structure. Especially with the development of information and communication technologies, the media is also a carrier in the spread of these voices all over the world and in the resonance of social movements in different countries. In this study, the concept of social mobility and street will be discussed together with the media and evaluated within the framework of certain examples of social mobility in the world. In the research part of the study, the actions in the Mahsa Amini protests, which made an impact all over the world, will be discussed and analyzed with the content analysis technique.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












The Journal of Communication and Social Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

The Journal of Communication and Social Studies