Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Mevlüt ÖZHAN, Sürç-i Lisan Ettikse Affola Karagöz Üzerine Yazılar. İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2020, ISBN: 978-975-333-376-4. 232 sayfa.
2021
Dergi:  
Milli Folklor
Yazar:  
Özet:

Mevlüt Özhan, Sürç-i Lisan Ettikse Affola Karagöz Üzerine Yazılar ile alanda uzun süredir üzerine konuşulmayan bir konuya eğiliyor ve Karagöz sanatının dünü ve bugünü hakkında bilgiler sunarken sanatın geleceğine de ışık tutuyor. Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarafından Ekim 2020’da yayımlanan eser 232 sayfadır. Kitap önsöz, on beş makale, kaynakça ve fotoğraflar bölümlerinden oluşmaktadır. Kitap yazarın ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunduğu bildiriler, yazdığı inceleme yazıları, Karagöz’ün doğuşundan, günümüze gelişine kadarki süreç içerisinde tekniği, oyun biçimi, olaylara bakışı, oyun tiplerinde ve kişilerdeki değişimi, yaşatılması konusundaki çabalar ve bu çabaların yeterliliği, yaşatılıp yaşatılamayacağı konusundaki görüşlerini içermektedir. Kitapta bulunan makalelerin ana konusunu Karagöz özelinde Geleneksel Türk Tiyatrosu oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

If you have written, you will have written, if you have written, you will have written, if you have written. Istanbul: History Foundation Yurt Publishing, 2020, ISBN: 978-975-333-376-4. 232 pages.
2021
Dergi:  
Milli Folklor
Yazar:  
Özet:

If you have done the Lisan, Mevlüt Özhan tends to a topic that has not been discussed for a long time in the field with Affola Karagöz on Writings, and while offering information about Karagöz art's yesterday and today, it also keeps light on the future of art. The work published by the History Foundation Country Publications in October 2020 is 232 pages. The book consists of a preface, fifteen articles, sources and photographs sections. The writer’s statements at national and international congresses and symposiums, his review writings, from Karagöz’s birth to the present day, include his views on the technique, the game form, the view of events, the changes in the types of games and in the persons, the efforts on living and the adequacy of these efforts, whether they can be lived or not. The main topic of the articles in the book is the traditional Turkish Theatre in Karagöz.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Milli Folklor
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Milli Folklor

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.690
Atıf : 9.038
2023 Impact/Etki : 0.158
Milli Folklor