Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Z KUŞAĞININ MUHASEBE MESLEĞİNİN İLK ADIMINDAKİ MOTİVASYONU ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ
2023
Dergi:  
Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, Z kuşağının muhasebe mesleğinin ilk adımındaki motivasyonlarının incelenmesidir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için öğrencilerin cinsiyetleri, mezun oldukları lise türü, okudukları önlisans bölümünü tercih etme sıraları, dikey geçiş sınavı ile lisans eğitimini tamamlama istekleri ve muhasebe meslek mensubu olma istekleri değişkenleri ile motivasyon düzeyleri arasındaki ilişki ortaya konulmaya çalışılmıştır. Söz konusu amaca yönelik olarak Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünde okuyan 246 öğrenciye anket uygulanmıştır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü öğrencilerinin belirtilen değişkenler açısından farklılık gösterip göstermediği t ve ANOVA testi ile belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmada elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin motivasyonları cinsiyet, bölümü tercih etme sırası ve muhasebe meslek mensubu olma isteği değişkenlerine göre istatistiksel olarak anlamlı farklılık gösterirken, mezun oldukları lise türü ve dikey geçiş yapma isteğine göre anlamlı farklılık göstermemektedir.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi