Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Cinsel Temasla Bulaşan Hastalıklarla İlgili Akran Eğitiminin Üniversite Öğrencilerinin Bilgi Düzeyine Etkisi
2021
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Cinsel temasla bulaşan hastalıklarla ilgili akran eğitiminin üniversite öğrencilerinin bilgi düzeyine etkisini belirlemektir. Gereç ve Yöntem: Bu araştırma ön test-son test yarı deneysel tiptedir. Araştırmanın evrenini, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri oluşturmuştur (N=404). Akran eğitimi için gönüllü 20 öğrenciye iki gün, 16 saat cinsel temasla bulaşan hastalıklarla ilgili eğitim verilmiştir. Eğitim alan öğrenciler akranı olan 323 öğrenciye ulaşarak cinsel temasla bulaşan hastalıklarla ilgili bire bir eğitim vermiştir. Öğrenciler, akran eğitiminden önce ve üç ay sonra cinsel temasla bulaşan hastalıklar ile ilgili bilgi testini uygulamıştır. Bulgular: Öğrencilerin %77,1’i daha önce cinsel temasla bulaşan hastalıklarla ilgili bilgi almadığını ifade etmiştir. Eğitim öncesi öğrencilerin bilgi testi puan ortalaması 20,39±6,75 iken eğitim sonrası 30,43±3,74 bulunmuştur; istatistiksel olarak aralarında anlamlı fark vardır (p<0,05). Eğitim sonrası öğrencilerin %94,7’sinin cinsel temasla bulaşan hastalıklarla ilgili bilgi düzeyi artmıştır. Sonuç: Cinsel temasla bulaşan hastalıklarla ilgili akran eğitimi üniversite öğrencilerinin bilgi düzeyini arttırmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Peer Education About Sexually Transmitted Diseases On The Knowledge Level Of University Students
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: To determine the effect of peer education about sexually transmitted diseases on the knowledge level of university students. Materials and Methods: This research is a pretest-posttest quasi-experimental. The universe of the study was students at the Manisa Celal Bayar University Faculty of Health Sciences Social Service Department (N=404). For peer education, 20 volunteer students were given two days, 16 hours of training on sexually transmitted diseases. The students who received training reached 323 peers and provided one-on-one training on sexually transmitted diseases. The students applied the knowledge test on sexually transmitted diseases before and three months later the peer education. Results: 77.1% of the students stated that they had not received information about sexually transmitted diseases before. While the average score of the knowledge test of the students before education was 20.39 ± 6.75, it was found to be 30.43 ± 3.74 after the education; there is a statistically significant difference between them (p<0.05). The knowledge level of 94.7% of the students about sexually transmitted diseases increased after the education. Conclusion: Peer education about sexually transmitted diseases increased the knowledge level of university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.847
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi