Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
COVID-19 SALGINI VE İNSANİ GÜVENLİK
2021
Dergi:  
İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Güvenlik, uluslararası ilişkilerde uzun süre “devletin güvenliği” olarak anlaşılmış ve güvenliğin “insan güvenliği” boyutu ihmal edilmiştir. 1994 yılında BM tarafından gündeme getirilen insani güvenlik yaklaşımı, insanı önceleyen yeni bir güvenlik anlayışı getirmiş, “devlet merkezli” güvenlik anlayışı yerine, “insan merkezli” bir güvenlik anlayışı önermiştir. İnsani güvenlik, insanların her türlü tehdide karşı güvende olması, insanların korkudan özgürlük, istekten özgürlük ve onurlu yaşama özgürlüğünün sağlanması anlamına gelmektedir. İnsanlığın son dönemde karşılaştığı en önemli güvenlik tehdidi olan COVID-19 salgını, insani güvenlik yaklaşımının önemini açık bir şekilde ortaya koyan bir gelişme olmuştur. Salgın, COVID-19 gibi önemli bir güvenlik tehdidini kapsamayan geleneksel güvenlik anlayışının yetersiz kaldığını ve insani güvenlik yaklaşımına ihtiyaç olduğunu gözler önüne sermiştir. Salgın, ayrıca, insani güvenlik yaklaşımının savunduğu görüşlerin isabetli olduğunu ortaya koymuştur. COVID-19 salgınından gereken dersler çıkarılarak insani güvenlik yaklaşımının daha iyi anlaşılması ve kabullenilmesi, insanların özgürleşmesine önemli bir katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi