Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 6
İLETİŞİMİN DÖNGÜSEL SÜRECİ BAĞLAMINDA SÖZLÜ İLETİŞİM
2019
Dergi:  
Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

İletişim,yalın haliyle sözlü ve sözlü olmayan iletişim olarak ikiye ayrılır. Sözlü iletişimin, insanlığın varoluşundan beri paralel olarak gelen ses ve dil yapılanması nedeniyle, doğal bir süreci vardır. Disiplinlerarası tüm iletişim alanlarında, sözün gücü bulunmakta, günlük ilişkilerimizde olduğu kadar profesyonel meslek alanlarında ve toplumun uygarlaşmasında, temel bilimlerde ve diplomaside de söz, birincil iletişim aracı olmaktadır. Yazılı iletişimle birlikte araçsallaşan, sistemize edilen iletişim, araçlardan önce de insanlığın bir ihtiyacı olarak karşımıza çıkagelmiştir.  İletişim, kullanım araçlarına göre baktığımızda üçe ayrılmaktadır; bunların sunumsal, temsili ve mekanik olduklarını görmekteyiz. Sunumsal iletişimin temelinde sözel iletişim yatarken; el yazması ve teknik baskı yöntemlerinin gelişmesinden önce, eğitim, sağlık, ekonomi, hukuk gibi temel toplumsal olgular, söz ile aktarılmıştır. Platon’un da söz ettiği üzere söylem ve retorik süreçlerinde bu araçsız birincil iletişimin önemi dikkat çekmektedir. Bireyin toplumla temel olarak iletişime geçme sürecinin; ilk etapta sözden ve dilden gelişiyor olması hiçbir zaman bu doğallığı değiştirmemiştir.  Bu çalışma, yeni teknolojiyle bezenmiş global medya ortamlarından önce, köylerdeki kulaktan kulağa geçen öykülendirmelerin, yüzyüze sohbetlerin, kayıt altına alınmayan resmiyetin ve sesli paylaşımların da; sözel nitelikleri gereği bugünkü yeni medyanın temeli olduğunu örneklemektedir. Böylece bellek kavramı üzerinden neden sözlü iletişime temelde ihtiyaç duyulduğu zamansal olarak açıklanacaktır. İletişim döngüsünün bir basamağı olarak sözlü ve birincil iletişim süreçleri tarihsel ve örneklendirmeler üzerinden açıklanarak önemi vurgulanmak istenmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi