Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
The Protection of Social Identity in The Ottoman Empire: The Case of Maçka
2021
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Osmanlı toplumu müslim ve gayrimüslim unsurlardan oluşmaktaydı. Gayrimüslimler Rum, Ermeni ve Yahudi cemaatleri şeklinde örgütlenmişti. Osmanlı sistemi topluma kendi inanç ve kültürleri doğrultusunda yaşama imkanı tanımıştır. Söz konusu topluluklar toplumsal kimliklerini eğitim yoluyla gelecek nesle aktarmaktaydılar. Bu imkanlara rağmen toplumlar kimliklerini koruyamama ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmiştir. Özellikle 19. Yüzyıldaki misyonerlik faaliyetleri ve ikinci bir devletin müdahalesi sonrası millet sistemine Katolik ve Protestanlar da dahil olmuştur. Kimlik ve varlık sorunu yaşayan topluluklardan birisi de devletin kurucu unsuru Müslümanlardır. Özellikle Müslüman toplum misyonerlik faaliyetleri ve eğitimsizlik neticesi yer yer kimlik sorunu yaşayabilmiştir. Bu sorunun yaşandığı yerlerden birisi de Trabzon merkeze tabi olan Maçka nahiyesidir. Yerel ve merkezi idare yetkilileri cami, mescit, mektep, nasihat heyeti ve kamu görevlileri vasıtasıyla sorunu gidermeye çalışmışlardır.

Anahtar Kelimeler:

The Protection of Social Identity in The Ottoman Empire: The Case of Maçka
2021
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

The Islamic community was made up of Muslims and non-Muslims. The non-Muslims were organized in the form of Romanian, Armenian and Jewish communities. The Ottoman system has given society the possibility of living in accordance with its own beliefs and cultures. These communities were transmitting their social identity to the future generation through education. Despite these possibilities, the communities could face the danger of not protecting their identity and being destroyed. Especially the 19. After the missionary activities of the century and the intervention of a second state, Catholics and Protestants were included in the national system. One of the communities with identity and existence problems is the founding element of the state Muslims. Especially the Muslim community may have experienced missionary activities and uneducation resulting in a place identity problem. One of the places where this problem occurs is the Maçka nahiyiyiyiyiyiyiyiyiyiyiyiyiy. Local and central administrative authorities have tried to resolve the problem through mosques, mosques, mosques, counseling committees and public officials.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 407
History Studies