Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Akrilik Polimerlerin Hazırlanması ve Elektrolit Ortama Dayanım Özelliklerinin İncelenmesi
2016
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada elektrolit ortama dayanımı yüksek akrilik bazlı kıvamlaştırıcılar hazırlanmıştır. Suda şişebilen kıvamlaştırıcı polimerlerin hazırlanmasında inverse emülsiyon polimerizasyonu tekniği kullanılmıştır. Kıvamlaştırıcıların reolojik özellikleri incelenmiş, baskı patına kazandırdıkları viskoziteler belirlenmiştir. Viskoziteyi etkileyen parametreler incelenerek uygun reaksiyon şartları geliştirilmiştir. Uzun alkil zincirli monomerin kullanıldığı, pH’ın 6,8’de ayarlanarak başlatıldığı yaklaşık 25 dakika süren reaksiyon şartları optimum koşullar olarak belirlenmiştir. Bu şartlar altında gerçekleştirilen reaksiyon sonrası elde edilen kıvamlaştırıcı suya 15.000cPs üzerinde (%1.6, 25oC, 10 rpm, S64) viskozite kazandırmıştır. Viskozite alıkoyma değeri %0.04 sodyum sülfat olarak tespit edilmiş olup, belirlenen ticari ürüne göre daha üstün özellik gösterdiği saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences