Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
KENT MOBİLYALARININ KENTSEL MEKANLARDA KENT KİMLİĞİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ: ISPARTA KAYMAKKAPI MEYDANI ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

: Kent mobilyaları kentsel mekanları yaşanabilir alanlara dönüştüren, konfor ve estetik katan elemanlar olarak kabul edilmektedir. Kent mobilyaları kentlinin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde kentsel yaşam kalitesini de yükseltmelidir. Kent mobilyaları tasarlanırken kent yapıları sosyal, kültürel, ekonomik ve demografik açıdan incelenerek kentlere özgü kent mobilyaları tasarlanmalıdır. Kentsel dokuyu zenginleştiren kent mobilyaları kentsel mekanın doğal, tarihi ve kültürel yapısını yansıtacak şekilde tasarlanmalı ve kent kimlikleri yaşatılmalıdır.    Bu çalışmada kent kimliği ve kentsel mekan kavramları açıklanarak kent mobilyalarının kentsel mekan ile ilişkisi kent kimliğinden yola çıkarak ele alınmıştır. Çalışma alanı olarak tarihi ve kültürel yapıyı bir arada bulunduran Isparta kentindeki Kaymakkapı Meydanı ele alınmıştır. Alanda yer alan kent mobilyaları için görsel saptamalar yapılmış ve mevcut durumları ortaya konmuştur. Alandaki kent mobilyalarının tasarım, uygulama ve kentsel mekana uyumları incelenmiştir. Kent mobilyaları kent kimliği açısından değerlendirilerek sorunlar dile getirilmiş ve iyileştirilmesine yönelik öneriler sunulmuştur.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi