Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 21
Tefsir ve Şerh İlimlerinin Mukayesesi
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslâm tarihinde en çok yoruma tâbi tutulan iki kaynak Kur’ân ve Sünnet’tir. Tarihî süreçte bu yorumları ifade etmek üzere Kur’ân için tefsir ilmi, hadisler için de zengin bir şerh edebiyatı oluşmuştur. Her iki ilim dalı için kullanılan kavramlar ile bunların dindeki konumu, önemi ve gelişimi bakımından birtakım benzerlikler ve farklılıklar vardır. Bu makalede Kur’ân ve Sünnet’in anlaşılmasını ve yorumlanmasını konu edinen tefsir ve şerh ilimleri için kullanılan kavramlar açıklanmış ve ana hatlarıyla genel bir değerlendirme yapılmıştır. Bu bağlamda her iki ilim dalının ortaya çıkışı ve gelişim süreci, anlama ve yorumlarda kullanılmak üzere ihdas edilip geliştirilen kavramlar, bilimsel parametreler için kullanılan malzeme ve takip edilen metotlar ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The comparison of the hearts and hearts.
2020
Yazar:  
Özet:

The Qur’an and the Qur’an are two verses of the Qur’an and the Qur’an. In the history of the Qur’an, the interpretation of the Qur’an for the interpretation of the Qur’an was formed by a rich literature for the hadiths. The concepts used for both branches of science and their position, importance and development in religion have a number of similarities and differences. In this article, the concepts used for the interpretation and interpretation of the Qur’an and the Sunnah are explained and a general assessment is made with the main lines. In this context, the appearance and development of both branches of science, the concepts developed and developed to be used in the process of understanding and interpretation, the material used for scientific parameters and the methods followed.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Exegesis (tafsīr) and Annotation (sharḥ) Sciences
2020
Yazar:  
Özet:

The two sources that have been mostly interpreted in the history of Islam are the Qurʾān and Sunna. In the historical process, in order to express these interpretations, a scientific exegesis (tafsīr) for the Qurʾān and a rich literature of ḥadīth commentary (sharḥ) are produced. For both sciences, one notes some similarities and differences in terms of the concepts which are used and in terms of their position, their importance and their development in the framework of religion. In this article, a general evaluation has been made with the outlines of the concepts used for the tafsīr and commentary sciences that are the subject of understanding and interpretation of the Qurʾān and Sunna. In this context, we discuss the emergence and development process of both branches of science, the concepts created and developed for comprehension and interpretation, the materials used for scientific parameters and finally, the methods which are followed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 622
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi