Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 9
Syrian Woman’s View of Polygamy
2018
Dergi:  
The Eurasia Proceedings of Educational & Social Sciences
Yazar:  
Özet:

As in all social events the among reasons that affect also polygamy, it is known that there are of the many factors such as social structure’s social, economical, cultural structures, belief systems which are thought to significantly affect the lifestyles of the societies. The aim of this study is to find out how women from different ethnic origins who came to the world in the same culture and lived within the same geographical boundaries point of view about polygamy and whether there is a difference in the direction of affirmation or negativity. The basic questions appropriate for the purpose of study were prepared in advance and new questions were also generated according to the response given by each participant to the questions, the researcher asked during the interview. Face-to-face interviews were conducted with 32 Syrian women of four different ethnic origins who lived in the same geographical borders as Arab, Turkmen, Circassian and Kurdish between the ages of 18-45 and who were trained in the same or similar culture. As a result, it has been found that women have a negative attitude towards polygamy, which is known to exist in the cultural structure in Syria. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Eurasia Proceedings of Educational & Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 847
Atıf : 354
2023 Impact/Etki : 0.052
The Eurasia Proceedings of Educational & Social Sciences