Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı 133 Ölüm Olgusunun İncelenmesi
1996
Dergi:  
Adli Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Yedi yıllık bir süre içerisinde Antalya'da ateşli silahla yaralanma sonucu meydana gelen ve otopsisi yapılan 133 ölüm olgusunun raporları incelenerek: yaş, cinsiyet, orijin, atış mesafesi, silah cinsi, giriş-çıkış deliği sayısı ve özellikleri, iç organ hasarları açısından değerlendirildi. Olguların %78.95'i erkek, %21.05'i kadındı. Ölümlere en sık 21-30 yaş grubunda rastlanıyordu (%30.08). Cinayet orijini %66.92'lik oranla ilk sıradaydı. Uzak mesafeden yapılan atışlarla meydana gelen ölümler olguların yarısına yakınını oluşturuyordu (%46.62). Ölüme sebebiyet veren silah, olguların %55-64'ünde kısa namlulu ateşli silah olarak değerlendirildi. Olgu başına düşen ortalama giriş deliği sayısı 1.49 olarak bulundu. İsabet en fazla kafa bölgesineydi ve beyin en fazla hasara uğrayan organdı.

Anahtar Kelimeler:

133 deaths related to firearm injuries
1996
Yazar:  
Özet:

In a seven-year period, the reports of 133 deaths that occurred as a result of a firearm in Antalya and the autopsy was studied: age, gender, origin, shot distance, gender of the weapon, number and characteristics of entrance and exit holes, in terms of internal organs damages. 78.95% of the cases were male and 21.05% female. Deaths were most common in the age group of 21-30 years (30.08 percent). The murder was in the first place with a ratio of 66.92%. Deaths from distant shootings accounted for half of the incidents (46.62%). In 55-64 percent of cases, the death-causing weapon was considered a short-term firearm. The average number of entrance holes per incident was 1.49. The stroke was the most in the area of the head and the brain was the most damaged organ.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Adli Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 671
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.027
Adli Tıp Bülteni