Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 37
 İndirme 6
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER ENGELLERİ İLE KARİYER UYUMLULUKLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin algıladıkları kariyer engelleri ve cinsiyetin birlikte kariyer uyumluluklarını yordayıp yordamadığını belirlemektir. Bu araştırmada üniversite öğrencilerinin kariyer uyumluluklarının kariyer karar verme durumlarına göre incelenmesi de amaçlanmıştır. Çalışma grubu 190 (%53,4) kadın, 166 (%46,6) erkek olmak üzere toplam 356 üniversite öğrencisinden oluşmaktadır. Araştırmada veriler Algılanan Kariyer Engelleri Ölçeği (AKEÖ, Sürücü, 2011), Kariyer Uyum Yetenekleri Ölçeği (KUYÖ, Büyükgöze Kavas, 2014) ve Kişisel Bilgi Formu kullanılarak toplanmıştır. Verileri çözümlemek için Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi ve bağımsız gruplar t testi kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları üniversite öğrencilerinin algıladıkları kariyer engellerinin ve cinsiyetin birlikte kariyer uyumluluğu toplam puanını (% 12) ve alt ölçeklerini (İlgi %19, Kontrol %5,9, Merak %11,4, Güven %14,6) yordadığını göstermiştir. Sonuçlar, ilgili literatüre dayanılarak tartışılmış, araştırmanın sınırlılıkları, teoriğe ve pratiğe yönelik katkıları sunulmuştur. Gelecekte kariyer psikolojik danışmanlığı ve rehberliği alanında yapılacak teorik ve uygulamalı araştırmalara yönelik öneriler sunulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Students at the University are looking at the relationship between Career Disabilities and Career Compliance
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine whether the career obstacles that university students perceive and whether gender can interfere with their career compatibility. This study also aims to study the career compatibility of university students according to the career decision-making situations. The study group consists of a total of 356 university students, including 190 (53.4%) women and 166 (46.6%) men. The data in the study was collected using the Detected Career Disadvantages Scale (AKEÖ, Driver, 2011), the Career Compatibility Scale (KUYÖ, Grandgöze Kavas, 2014) and the Personal Information Form. Multi-directional regression analysis and independent groups t tests have been used to analyze data. The findings of the study showed that university students perceived career obstacles and gender co-carrier compatibility score (% 12) and lower scales (Interest; 19%, Control; 5.9%, Curious; 11.4%, Trust; 14.6). The results were discussed on the basis of the relevant literature, the limitations of research, the contribution to theory and practice. Recommendations for the theoretical and practical research to be carried out in the field of career psychological counseling and guidance are presented.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 299
Atıf : 2.699
2023 Impact/Etki : 0.641
Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi